• Головна
  • Вибухи у Харкові. Що відомо про нічну масовану атаку "Шахідів" на місто, - ВІДЕО
Відеосюжет
11:08, 3 листопада 2023 р.

Вибухи у Харкові. Що відомо про нічну масовану атаку "Шахідів" на місто, - ВІДЕО

Відеосюжет

У Харкові вночі було чутно потужні вибухи через масовану атаку "Шахідів".

2 листопада близько 22:38 виникла загроза застосування ударних БПЛА для Харкова та області. Про це повідомили у прес-службі Повітряних сил ЗСУ.

Пізніше мер Харкова Ігор Терехов у своєму Телеграм-каналі повідомив, що росіяни почали бити по місту.

"Є прильоти в одному з районів міста по цивільним об'єктам. Там пожежа, яку локалізують наші рятувальники. Про постраждалих інформація уточнюється", - сказав міський голова.

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підтвердив, що окупанти завдають ударів по Харкову саме дронами-камікадзе.

"Зафіксовані влучання по цивільній інфраструктурі в Харкові та населеному пункті Харківського району. Виникла пожежа. Інформації про постраждалих не надходило", - зазначив Олег Синєгубов.

Вже вранці голова Харківської ОВА розповів, що 3 листопада близько 00:45 ворог завдав по місту Харків ударів дронами-камікадзе "Шахід".

"Пошкоджено 2 гаражі, 4 легкових автомобілі та господарча споруда. Частково зруйновано заклад освіти. Також пошкодження зазнала будівля СТО, не діючий швейний цех та житловий будинок. Сталися пожежі. До медиків звернулося 8 харків'ян з гострою реакцією на стрес, в тому числі 2 дітей. Отримали допомогу на місці. Поранень ніхто не зазнав. Також вночі, близько 23:45, обстріляне селище Коротич Харківського району. Пошкоджено 2 нежитлові будівлі, сталися пожежі", - повідомив він.

У прес-службі Національної поліції у Харківській області уточнили, що щонайменше 10 безпілотників атакували Харків та його передмістя.

У навчальному закладі, в який влучив "Шахід", зруйновано другий та третій поверхи, а також дах будівлі. Горіли конструктивні елементи.

У прес-службі Харківської обласної прокуратури повідомили, що в Основʼянському районі міста зафіксовано влучання трьох безпілотників, в Шевченківському - одного, а селище Кооротич під Харковом було атаковане п'ятьма БПЛА.

Серед 2 дітей, які отримали гостру реакцію на стрес - 10-річний хлопчик та дівчинка 2,5 років. Прокурори зібрали докази та задокументували наслідки збройної агресії РФ. Під час проведення всіх оглядів місць подій силовики знайшли фрагменти безпілотників. Правоохоронці розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

У прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області повідомили, що в результаті ударів сталося 5 пожеж.

Наймасштабніша пожежа виникла в Основ’янському районі Харкова. Там вогнем були охоплені адміністративна будівля, недіюча будівля швейного цеху, станція технічного обслуговування автомобілів, гаражі, 8 авто та житловий будинок на загальній площі понад 1000 квадратних метрів. Існувала загроза розповсюдження полум’я на інші будівлі. Рятувальники продовжують гасити пожежу. Загалом до ліквідації наслідків ворожих обстрілів залучили 25 одиниць пожежно-рятувальної техніки та понад 140 чоловік особового складу ДСНС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вибухи #харків #шахіди #атака #масована
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...