• Головна
  • Які продукти містять вітамін А?
Новини компаній
09:00, 29 січня

Які продукти містять вітамін А?

Новини компаній

Вітамін А має велике значення для підтримки здоров'я, імунітету, стану шкіри. Його легко отримати не тільки з добавок, з якими можна ознайомитись у мережі, а й із продуктів. Вченими доведено, що регулярне споживання представленого елемента сприятливо позначається на здоров’ї. Вітамін А існує у кількох видах:

  • Бета-каротин – потрапляє в організм із продуктами рослинного походження. Він вважається антиоксидантом, що дозволяє провести профілактику випадання волосся, розвитку захворювань серця і зменшує кількість холестерину;
  • Оригінальний вітамін А, що міститься у продуктах тваринного походження. Його прийом позитивно впливає на зір і допомагає відновитися при застудних захворюваннях;

Дозування для дітей, чоловіків та жінок відрізнятиметься. Речовина накопичується в організмі, тому купувати комплексні добавки без рекомендації не потрібно, а ось у споживанні продуктів обмежень немає. Нестача елемента зустрічається у населення з обмеженим раціоном харчування.

Продукти з високим вмістом вітаміну А

Правильно підібравши раціон харчування, можна контролювати баланс:

  • Печінка: бараняча, яловича, куряча – джерела корисної речовини. Так само, в цих продуктах міститься вітамін Е, що має антиоксидантний вплив, і запобігає ранньому старінню;
  • Морква – регулярне споживання овочу чудово позначається на зорі. Не варто забувати про харчові волокна, які покращують травлення;
  • Шпинат – у ньому міститься збільшена кількість вітаміну А, залізо, магній, йод. Така комбінація сприятливо позначається на стані серця та судин;
  • Броколі. Цей різновид капусти не кожному припаде до смаку, але вона неймовірно корисна. Саме в ній міститься найбільша кількість вітамінів А, С та К, з мінімальним показником калорій;
  • Батат – новий для регіону вид картоплі, який ще не встиг набрати популярності. Усього одна штука овочу містить 1403 мкг вітаміну А, що становить понад 500% денної норми. Продукт рекомендується вживати тим, хто відповідально вибирає харчування;
  • Гарбуз – всім відомий овоч з великим вмістом мінералів та вітамінів. У порівнянні з морквою, в гарбузі міститься в 5 разів більше бета-каротину;
  • Печінка тріски – джерело Омега-3 та ретинолу;
  • Лосось – у ньому можна знайти вітамін А, D, Е та жирні кислоти. Але, для постійного прийому риба не підійде, так як через довкілля, може містити шкідливі сполуки;

Вітамін А жиророзчинний, тому для його всмоктування рекомендується комбінувати прийом із цинком. Вітамін С стане каталізатором, і зможе посилити дію основної речовини. Раціон харчування має бути комплексним, і включати продукти тваринного та рослинного походження.

Норма споживання

В організм корисні речовини повинні надходити дозовано, тому денна норма визначається:

  • Чоловіки – 900 мкг;
  • Жінки – 700 мкг;
  • Під час вагітності – 770 мкг;
  • Лактація – 1300 мкг;

Максимальна добова доза ретинолу не має перевищувати 3000 мкг для дорослих. Приймати комплекси або отримувати необхідні речовини з продуктів рішення кожного. Комусь зручніше випити пігулку і не турбуватися про баланс, а хтось робить вибір на користь правильного харчування.

Які продукти містять вітамін А?, фото-1

Прийом ретинолу для профілактики

Речовина накопичується в печінці, і при правильному харчуванні запас буде постійно підтримуватися. Для профілактики гіповітамінозу, можна приймати курс до 3 тижнів, і контролювати кількість ретинолу. Нестача речовини може бути небезпечною для вагітних жінок. Рекомендована доза підбирається лікарем, залежно від наявності захворювань, способу життя та іншого. У продажу пропонується різноманітність добавок, тому проблем із вибором не виникне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Biotus #вітаміни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...