• Головна
  • Допомагав перевозити вкрадене майно українців на територію рф: на Харківщині колаборант отримав термін, - ФОТО
17:25, 12 січня
Надійне джерело

Допомагав перевозити вкрадене майно українців на територію рф: на Харківщині колаборант отримав термін, - ФОТО

На Харківщині суд визнав винним чоловіка, який добровільно співпрацював з окупантами.

На Харківщині 10 років тюрми отримав колаборант, який встановлював агітаційні бігборди на підтримку рашистів, про це повідомив на своїй сторінці Facebook речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Під час захоплення Куп’янського району чоловік підтримав рашистів та погодився очолити «відділ адміністративно-господарського забезпечення» місцевої окупаційної адміністрації рф.

На цій «посаді» він займався облаштуванням бігбордів з агітаційними постерами на підтримку російських військ та агресивної політики кремля.

Для цього чоловік виділяв з комунального автопарку громади підйомні вишки, вантажну техніку та бульдозери.

Також він організовував перевезення на територію рф приватного майна, яке рашисти намародерили в захоплених селищах району.

Крім того, за дорученням місцевого гауляйтера фігурант особисто об’їжджав приватні домоволодіння та агітував людей перейти на бік агресора.

За це обіцяв одноразову грошову «винагороду» у розмірі 10 тисячі російських рублів та лояльне ставлення з боку окупантів.

Співробітники СБУ затримали колаборанта, коли він намагався втекти на тимчасово окуповану територію сходу України у вересні 2022 року.

За даним слідства, 26-річний мешканець селища Шевченкове з самого початку повномасштабного вторгнення рф підтримав збройну агресію проти України.

Суд визнав його винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та призначив йому 10 років тюрми, з конфіскацією майна.

Допомагав перевозити вкрадене майно українців на територію рф: на Харківщині колаборант отримав термін, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборант #термін #окупація #мародерство #співпраця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...