• Головна
  • Прильоти у Харкові. Що відомо про масований ракетний удар Росії по місту, - ВІДЕО
Відеосюжет
12:42, 29 грудня 2023 р.

Прильоти у Харкові. Що відомо про масований ракетний удар Росії по місту, - ВІДЕО

Відеосюжет

Харків вранці опинився під масованим ракетним ударом росіян.

29 грудня близько 05:00 у місті пролунали вибухи. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

Жителів закликали перебувати в укриттях до відбою сигналу "Повітряна тривога".

У прес-службі Повітряних сил ЗСУ попередили про пуски ракет в напрямку Харкова.

Через кілька хвилин мер Харкова Ігор Терехов у своєму Телеграм-каналів повідомив, що місто знаходиться під масованим ракетним обстрілом.

"У місті пролунали щонайменше 6 вибухів", - зазначив Ігор Терехов.

Пізніше харківський міський голова розповів, що, попередньо, місто обстріляли двома видами ракет - С-300 та Х-22.

"На даний момент відомо про щонайменше 8 прильотів по місту. Попередньо, по Київському та Холодногірському районах. Інформація уточнюється. Є певні проблеми з подачею електрики для транспорту, але наші фахівці вже працюють над відновленням електропостачання. Поки ж задіяли тролейбуси на автономному ходу", - сказав він.

В подальшому мер Харкова Ігор Терехов заявив про другу і третю хвилі ракетних ударів по місту.

"Є щонайменше 4 прильоти під час другого за цей ранок обстрілу", - наголосив міський голова.

Потім у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на слова Терехова повідомили, що загалом щонайменше 22 прильоти ворожих ракет зафіксували у Харкові.

"Були пошкоджені цивільні об’єкти: лікарня, поліклініка, школа, житлові будинки, відділення "Нової пошти" та виробничі підприємства Харкова. Працівники ДСНС продовжують розбирати завали. Також внаслідок обстрілів виникли певні проблеми з подачею електрики для громадського транспорту. Станом на зараз електропостачання відновлено, транспорт курсує за розкладом", - розповів мер Харкова.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов підтвердив, що окупанти завдали понад 20 ударів по місту.

"У результаті двох хвиль ворожих ударів зафіксовано руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо і підприємства. У одному з медзакладів вибуховою хвилею пошкоджено дах і вікна. Поряд знайдено уламки російської ракети. Під час ворожого обстрілу також було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги. Внаслідок ударів 1 людина загинула - чоловік близько 35 років, ще 11 - зазнали поранень", - заявив він.

У прес-службі Харківської міської ради повідомили, що у Київському районі міста через російські обстріли були пошкоджені 13 житлових будинків.

Зокрема, у квартирах вибито 52 вікна, ще 47 - у місцях загального користування.

Ближче до обіду у прес-службі Харківської обласної прокуратури зазначили, що за 3 години загарбники вдарили по місту 22 рази.

Станом на 11:30 відомо про 3 загиблих та 13 поранених. Тривають пошуково-рятувальні роботи. Інформація стосовно постраждалих уточнюється. У Харкові пошкоджено складські і виробничі будівлі, пошту, будинки, лікарню, підприємства і так далі. Також після ракетної атаки в одному з парків міста правоохоронці виявили влучання бойової частини ракети, на місці працюють вибухотехніки.

А голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму Телеграм-каналі також заявив про пошкодження приміщень Обласного центру онкології.

"У кількох корпусах медзакладу вибуховою хвилею пошкоджено близько 70 вікон та дах на площі 30 квадратних метрів. Наразі усуваємо наслідки ворожої агресії. Постраждалих серед медперсоналу та пацієнтів онкоцентру немає", - запевнив Синєгубов.

У прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області повідомили, що прильоти у місті спричинили 2 пожежі і чисельні руйнації на об’єктах цивільної інфраструктури.

На місцях працювали рятувальники. Вони гасили пожежі та проводили розбирання завалів та пошук людей. З-під уламків бетонних конструкцій однієї з будівель бійці ДСНС врятували чоловіка, а під час гасіння пожежі евакуювали 30 людей, у тому числі 2 дитини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#харків #масований #ракетний #удар #прильоти
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...