• Головна
  • Які існують іграшки для котів та як вибрати якісні
Новини компаній
13:00, 3 листопада 2023 р.

Які існують іграшки для котів та як вибрати якісні

Новини компаній

Навіть кішки, які народилися вдома й ніколи не бували на вулиці, мають інстинкти хижака. Тому вони полюють на мух і метеликів, стрибають на пакет, який шарудить, і ганяють по дому кришки від пляшок з-під мінеральної води. Щоб ваш вихованець завжди міг задовольняти свої мисливські інстинкти та підтримувати хорошу фізичну форму, радимо купити спеціальну іграшки для котів — хоча б одну, але краще відразу декілька. Розповімо про основні різновиди котячих іграшок.

Які існують іграшки для котів та як вибрати якісні, фото-1

М'ячики

Такі іграшки діаметром 2–6 см виготовляють із різних матеріалів — гуми, пластику, металу, текстилю. Вони можуть бути легкими й досить важкими. Щоб коту було цікавіше ганяти м'ячик, у деякі моделі поміщають маленький дзвіночок, який видає тонке деренчання, коли іграшка котиться. Головна перевага м'ячиків — вони підходять і для самостійної гри, і для розваги в парі, коли господар кидає іграшку вихованцеві.

Мишки та рибки

Принцип такий самий, як у м'ячиків, — кішка може ганяти таку іграшку лапкою по всій квартирі та носити в зубах. У продажу на сайті https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/grashki-dlya-kotv/ є мишки та рибки із щільної гуми, пластику, текстилю, обшиті штучним хутром та обмотані сизалем чи джутом. Усередині виробів може бути пискавка. Також є інтерактивні миші, які працюють від механічного заводу або батарейок.

Вудки-дражнилки

Ці вироби підходять господарям, які люблять грати з вихованцем, оскільки без залучення в гру людини кіт не зможе повноцінно грати з прив'язаним до мотузочки пір'ячком або предметом, що шарудить.

Які існують іграшки для котів та як вибрати якісні, фото-2

Лазерні указки

Такі указки генерують вузький промінь світла, завдяки чому під час наведення пристрою на плоску поверхню, стіну або підлогу з'являється яскрава точка. Рухаючи рукою з указкою, господар провокує кішку на стрибки та гонитву за невловним рухливим предметом. Під час використання лазерної указки важливо пам'ятати, що в жодному разі не можна спрямовувати промінь світла в очі тварині.

Інтерактивні іграшки

Є багато різновидів таких іграшок — треки, пастки та інші моделі, в які поміщено рухливий елемент або їстівний бонус. В обох випадках кішка має проявити кмітливість і докласти зусилля, щоб дістати з пастки іграшку чи корм. У продажу є моделі, оснащені датчиками, які активують виріб, щойно тварина до нього наближається. Також є прилади з дистанційним пультом управління для запуску та відключення на відстані.

Тунелі

Це тканинні вироби з каркасом, які займають чимало місця, але досить компактно складаються для зберігання в шафі або коморі. У тунелі кішка може ховатися, а також бігати та стрибати по ньому.

На що звертати увагу під час вибору іграшки

Головне правило — безпечність виробу. Навіть якщо кіт вирішить погризти іграшку, вона не має відразу розкришитися, оскільки тварина може поранити ясна та проковтнути неїстівні частинки, що може спричинити проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту. Усі дрібні деталі, які кішка може відірвати та з'їсти, мають бути міцно прикріплені до основи — приклеєні, а краще пришиті.

Також іграшка для котика має викликати інтерес вихованця. Якщо він малорухливий і лінивий, для стимуляції можна запропонувати виріб із котячою м'ятою. А якщо раніше у вашого кота не було іграшок, краще купити йому відразу декілька з різним принципом дії — наприклад, м'ячик, вудку-дражнилку та тунель. Так ви зможете зрозуміти, які саме розваги подобаються тварині, і в майбутньому оновлювати саме їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...