• Головна
  • Виготовляли і торгували підробленими документами: харківські силовики викрили ОЗГ, - ВІДЕО
Відеосюжет
15:48, 2 серпня 2023 р.

Виготовляли і торгували підробленими документами: харківські силовики викрили ОЗГ, - ВІДЕО

Відеосюжет

Харківські кіберполіцейські викрили ОЗГ у виготовленні і торгівлі підробленими документами.

Організував протиправну діяльність 44-річний мешканець Кіровоградської області, який наразі відбуває покарання у місці позбавлення волі. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

До злочинної діяльності він залучив свою дружину і трьох чоловіків. Виготовлення підроблених документів пропонували через анонімні акаунти в соцмережах Instagram та Facebook. Організатор приймав замовлення, а виконавці виготовляли "потрібні" документи і відправляли замовникам поштою. Оплату від клієнтів отримували на банківські картки так званих дропів. Загалом вони продавали підроблені водійські посвідчення, технічні паспорти на автотранспорт та документи, необхідні для розмитнення авто.

Працівники поліції вже задокументували кілька фактів збуту підроблених водійських прав: один бланк фігуранти продавали по 7 тисяч грн. Правоохоронці провели 21 обшук за місцями мешкання підозрюваних та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, принтери, ламінатори, банківські картки, SIM-карти, 22 пластикові картки підроблених водійських посвідчень, кілька десятків пластикових заготовок для підробки посвідчень водія, понад 280 бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв, печатки та кліше з відтиском візерунка для голограм.

За результатами проведених обшуків трьох виконавців затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм обрали запобіжні заходи - тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Слідчі Головного управління Національної поліції у Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомили про підозру організатору та трьом виконавцям за ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.

Оперативний супровід кримінального провадження здійснюють працівники Управління протидії кіберзлочинам у Харківській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#озг #підроблені #документи #торгівля #виготовлення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...