• Головна
  • ФОПи звільнять від ЄСВ та відтермінують сплату податків: Зеленський анонсував пакет допомоги бізнесу
12:43, 7 березня 2022 р.
Надійне джерело

ФОПи звільнять від ЄСВ та відтермінують сплату податків: Зеленський анонсував пакет допомоги бізнесу

Український уряд працює над пакетом допомоги бізнесу на період дії воєнного стану та ще на рік після його завершення. Передбачається, зокрема, звільнення ФОПів першої та другої груп від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

«Створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. ФОПи першої і другої групи повністю звільняються від ЄСВ. Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил України та інших захисних формувань, в тому числі тероборони. Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної і комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Усе це — на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення», — повідомив Зеленський.

Він додав, що відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити.

Зеленський відзначив, що «усі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким та орієнтувалося на людей».

«На те, щоб ми всі повернулися до звичайної роботи, коли повернемо наш мир. Я вдячний усім власникам і керівникам підприємств, які продовжують працювати і виконують зобовʼязання перед працівниками. Платити зарплату людям, навіть якщо компанія не працює як раніше, — це захищати Україну. Держава всі свої зобовʼязання виконує. Проіндексовані пенсії - вже у людей. Зарплати в бюджетній сфері виплачуються так, як це і має бути», — підкреслив президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Зеленський #допомогабізнесу #податки #ФОП #ЄСВ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...