• Головна
  • Харків’яни можуть долучитися до британського кіно
11:25, 10 листопада 2011 р.

Харків’яни можуть долучитися до британського кіно

З cьогоднішнього дня в кінотеатрах Києва, Одеси, Львова, Харкова, Донецька і Дніпропетровська стартує 11-й фестиваль «Нове британське кіно».

У рамках проекту British Council представляє шість британських кінопрем’єр 2011 року за участю головних режисерів Британії – Тілди Свінтон, Брендана Глісона, Евана Макгрегора, Меггі Джиленхол, Єви Грін та інших.

«Нове британське кіно»  — щорічна колекція найсвіжіших кіно-новинок «зроблено у Великобританії» від компанії «Артхаус Трафік» та Британської Ради в Україні.

Цього року до програми увійшли найяскравіші фільми британського виробництва 2010—2011 року: "Субмарина" - історія кохання і дорослішання з Саллі Хокінс і саундтреком від фронтмена Arctic Monkeys Алекса Тернера, апокаліптична мелодрама «Остання любов на Землі» з Євою Грін і Еваном Макгрегором, істерична комедія «Дорослі іграшки» з Меггі Джилленхол, поліцейський вестерн «Ірландець», драма на тлі захоплюючих Уелльських пейзажів «Третя зірка», а також одна з найбільш очікуваних картин британських року «Щось не так з Кевіном» із Тільдою Суінтон і Езрою Міллером в головних ролях, ця стрічка нещодавно була визнана найкращим фільмом Лондонського кінофестивалю.

Почесною гостею фестивалю цього року стане Ханна МакГілл — відомий і впливовий британський кінокритик, колишній арт-директор одного з найстаріших у світі кінофестивалів — Единбурзького (цю посаду вона отримала у віці 29 років). Вона викладає в Університеті Глазго кіножурналістіку і пише короткі оповідання, п'єси та сценарії для ВВС. У 2008 р. культовий журнал Variety назвав її однією з 50 найвпливовіших жінок в індустрії розваг, а в 2009 р. вона отримала британську премію «Жінка в кіно і на телебаченні».

Чи прибуде Ханна МакГілл до Харкова, зараз невідомо. В анонсі фестивалю подається її публічна лекція в Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...