• Головна
  • У соцмережах підтримував загарбників та стверджував, що фото вбитих українців є «постановкою»: судитимуть харківʼянина, - ФОТО
13:13, 23 травня
Надійне джерело

У соцмережах підтримував загарбників та стверджував, що фото вбитих українців є «постановкою»: судитимуть харківʼянина, - ФОТО

У Харкові завершили спецрозслідування стосовно шанувальника «руського миру», який підтримував збройну агресію рф в Україні.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

У соцмережах підтримував загарбників та стверджував, що фото вбитих українців є «постановкою»: судитимуть харківʼянина, - ФОТО, фото-1

За даними слідства, харків’янин, який із симпатією ставиться до політичного керівництва держави-агресорки і підтримує збройну агресію рф проти України, вирішив ділитися своїми поглядами в інтернеті. Для цього чоловік створив Телеграм-канал, де і публікував антиукраїнські дописи.

Чоловік виклав відео, на якому запевняв, що «Харків буде у складі росії» і стверджував, що вірить у так званих «визволителів».

Крім того, на власній сторінці у соціальній мережі «Facebook» він постив дописи із зображенням забороненої комуністичної символіки, у тому числі прапора і герба СРСР, а також п’ятикутної зірки із серпом та молотом.

Шанувальник «руського миру» публікував і власні тексти, у яких повторював твердження кремлівської пропаганди. Чоловік стверджував, що кадри з вбитими російською армією цивільними мешканцями Бучі є «постановкою», перекручуючи факти, висловлював зневажливе ставлення до політичного керівництва нашої держави та розповідав, що «в Україні правлять нацисти».

Він запевняв читачів, що саме українські військові обстрілюють цивільне населення, «згадуючи» про «обстріли Донбасу» і так звану «алею ангелів» в тимчасово окупованому Донецьку. «Колективний Захід», «біологічна зброя», яке нібито зберігається в «підземеллях Азовсталі», «англосакси» та інші вже усталені обороти російських пропагандистів — усі ці тези чоловік активно використовував при написанні своїх текстів, видаючи їх за «історичну правду».

Проведена судова семантико-текстуальна експертиза підтвердила протиправний характер висловлювань харківʼянина.

Наразі 54-річний чоловік переховується від українського правосуддя, його оголосили у розшук.

Прихильника рф судитимуть у Київському районному суді м. Харкова за фактами розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поширення та використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, у тому числі вчиненого повторно, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 110, ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #шанувальник #рф #соцмережі #пропоганда
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...