• Головна
  • У Харкові укриття закрили на замки, - ФОТО, ВІДЕО
20:05, 15 квітня

У Харкові укриття закрили на замки, - ФОТО, ВІДЕО

У Харкові зʼявилися укриття з автоматичним замком.

Кореспонденти 057 побували в одному з таких укриттів та дізнатися подробиці.

У Харкові укриття закрили на замки, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

У міста наразі є більше 2300 тисяч найпростіших укриттів. Це підвальні приміщення, які обладнані світлом та з лавами, також там є вода.

На сьогодні в 200 найпростіших укриттів встановлені автоматичні кодові замки. Двері автоматично відкриваються при сигналі «повітря тривога» та зачиняються, коли вона закінчується.

«При сповіщенні про повітряну тривогу наш сервер передає сигнал на відповідне обладнання, та замок, що встановлений на дверях, відчиняється. Ця система працює цілодобово, керується автоматикою, тобто наявність співробітника на робочому місці для цього не потрібна», - розповів начальник департаменту «Інженерні мережі» Олексій Анохін.

Коли люди знаходяться всередині укриття, вони можуть дізнатися про закінчення повітряної тривоги за індикатором, який знаходиться в приміщенні.

Двері автоматично зачиняються при відсутності тривоги. Для того, щоб вийти містянам з укриття – треба натиснути кнопку біля дверей, як у домофоні.

Для встановлення такої системи в будинку повинні бути відповідні двері.

«Двері мають бути металеві, в належному стані для монтажу такої системи. Якщо вони в поганому стані, це займає більше часу, бо їх треба вирівняти, підварити», - зазначає Олексій Анохін.

Один такий замок коштує 13 000 гривень. В планах, якомога більше та швидше обладнати укриття Харкова кодовими замками.

Що робити, якщо в моєму будинку не придатне приміщення для укриття?

Треба звернуся до дільниці, яка обслуговує будинок.

«Якщо є проблеми з укриттям, то кожен мешканець може звертатися до своєї дільниці, яка обслуговує будинок. Або подзвонити на 1562», – зазначив інженер з охорони праці та пожежної безпеки КП «Жилкомсервіс» Микола Манушин.

Чому вирішили поставити електронні замки на двері укриття?

Для того, щоб там не могли перебувати безхатьки. Щоб вони не коїли антисоціальні дії: не перетворювали сховище на свій туалет та тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#укриття #сховище #кодові #замки #тривога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...