• Головна
  • Конвоював учасників АТО та проукраїнських мешканців: у Харкові засудили колаборанта, який став «поліцейським» під час окупації, - ФОТО
14:31, 21 березня
Надійне джерело

Конвоював учасників АТО та проукраїнських мешканців: у Харкові засудили колаборанта, який став «поліцейським» під час окупації, - ФОТО

У Харкові суд визнав винним колаборанта, який став «поліцейським» під час окупації Купʼянська та конвоював учасників АТО.

20 березня 2024 року Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винним 46-річного чоловіка за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що під час російського захоплення м. Купʼянськ місцевий мешканець добровільно співпрацював з ворогом.

Він «обійняв» посаду «поліцейського-водія групи конвойної служби Управління внутрішніх справ Військово-цивільної адміністрації Харківської області».

При прийомі на роботу серед всіх документів чоловік надав «пояснення», де вказав інформацію та адресу знайомого йому учасника АТО.

Псевдоправоохоронець здійснював пропускний режим на блокпостах, перевіряв документи на транспортні засоби тощо.

Колаборант конвоював незаконно затриманих громадян, серед яких були учасники АТО/ООС, проукраїнськи налаштовані громадяни. Надалі «поліцейський» доставляв людей до ізолятора тимчасового тримання, де їх незаконно утримували та піддавали тортурам.

Конвоював учасників АТО та проукраїнських мешканців: у Харкові засудили колаборанта, який став «поліцейським» під час окупації, - ФОТО, фото-1

Суд виніс вирок. Колаборанту призначили покарання у виді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 12 років та з конфіскацією майна.

Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Перед деокупацією Харківщини чоловік втік на територію рф, де перебуває й нині. Його оголосили у розшук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#псевдоправоохоронець #окупація #Куп’янськ #АТО #ізолятор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...