• Головна
  • На Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня, - ФОТО
16:04, 27 лютого

На Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня, - ФОТО

На Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня, - ФОТО

Наприкінці 2023 року, 29 грудня, в одному із медзакладів Харківщини народилася трійня – вперше з 2020 року

Про це розповіла заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова.

«Попри бойові дії, які тривають на території Харківщини, щодня у стаціонарах області народжуються діти. Так, впродовж 2022 року в регіоні з'явилися на світ 7444 дитини, у 2023 - 7315. Наприкінці 2023 року, 29 грудня, в одному із медзакладів Харківщини народилася трійня – вперше з 2020 року. Дві дівчинки і хлопчик з'явилися на світ недоношеними у терміні вагітності 31 тиждень і мали вагу від 1300 до 1600 грамів. Протягом перших 10 діб життя немовлята отримували інтенсивну терапію у відділенні реанімації новонароджених. У подальшому діти разом із мамою були переведені для лікування до відділення постреанімаційного догляду, де перебували 2 місяці», – розповіла Олена Логвинова.

На Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня, - ФОТО, фото-1

На сьогодні немовлята підросли й набрали вагу. Маму із новонародженими виписали додому. У подальшому немовлята будуть перебувати під наглядом відділення катамнестичного моніторингу Обласної клінічної лікарні, де продовжуватимуть реабілітаційне лікування, необхідне для нормального розвитку недоношених дітей. 

Як зазначив медичний директор з перинатальної допомоги Харківської обласної клінічної лікарні Олександр Железняков, на базі перинатального центру функціонує 10 відділень та 6 індивідуальних пологових залів, де створені всі умови для комфортного перебування вагітних жінок, їх партнерів і новонароджених дітей. Впродовж останнього року під наглядом висококваліфікованих лікарів з'явилися на світ 1475 немовлят.

«Трійня – це дуже рідкісне явище. Породілля спостерігалася в нас впродовж всієї вагітності, яка була високого перинатального ризику. Ми її прооперували, виходили немовлят і сьогодні вони вже пішли додому. Ми дуже раді й горді саме цим», – розповів Олександр Железняков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #немовлята #трійня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...