• Головна
  • Франція допоможе захистити об’єкти критичної інфраструктури Харківщини
16:31, 26 лютого
Надійне джерело

Франція допоможе захистити об’єкти критичної інфраструктури Харківщини

Франція допоможе захистити об’єкти критичної інфраструктури Харківщини

Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією підсилила реалізацію спільних проєктів. Серед них – захист та відновлення енергетичної інфраструктури.

Про це йшлося під час зустрічі заступників начальника Харківської ОВА Романа Семенухи, Олени Логвинової та Михайла Харнама з Надзвичайним і Поважним Послом Французької Республіки в Україні Гаелєм Весьєром, інформує Харківська ОВА..

«Робота над захистом енергетичної інфраструктури триває безперервно. В тому числі для цього, було створено більше 100 мобільних вогневих груп, основним завданням яких є збиття ударних БПЛА типу «Shahed». Водночас, ворог завдає ударів ракетами систем С-300, для збиття яких потрібні потужні системи захисту повітряного простору», - зазначив Роман Семенуха. 

Питання захисту критичної інфраструктури та енергетичного сектору особливо актуальне для Харківщини, адже впродовж 2022 та на початку 2023 року російські окупанти завдавали ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

«В першу чергу вдячний за ту допомогу та ті інвестиції, які надають Уряд Франції для Харківщини та усієї України. В питанні захисту інфраструктури, також мова йде про споруди різних рівнів – захист від БПЛА та ракет. Частково ми вже відпрацювали це питання, але необхідно продовжувати цю роботу, посилювати її, враховуючи наближеність до кордону з країною-агресором», - повідомив Михайло Харнам. 

Водночас, під час зустрічі приділили увагу гуманітарній ситуації на Харківщині та підтримку медичної галузі. 

«Сподіваємося на допомогу з боку наших французьких партнерів щодо відбудови медичних об’єктів, що постраждали внаслідок атак російських окупантів. Адже жителі деокупованих та постраждалих територій мають отримувати усі необхідні медичні послуги на високому рівні», - сказала Олена Логвинова. 

Крім того, посилення захисту повітряного простору Харківщини, дасть змогу запускати проекти з підтримки бізнесу регіону. 

«Попри повномасштабне вторгнення французька економічна присутність в Україні залишається доволі високою. Мова йде не тільки про Київ, але й про інші регіони країни. Наприклад, наші банки залишають і надалі працюють. Тож для нас важливо продовжувати працювати, підтримувати економіку України», - зазначив Гаель Весьєр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #Франція #ППО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...