• Головна
  • Будувала «карʼєру» при окупантах та вишукувала проукраїнськи налаштованих людей: на Харківщині викрили експоліцейську, - ФОТО
16:01, 26 січня
Надійне джерело

Будувала «карʼєру» при окупантах та вишукувала проукраїнськи налаштованих людей: на Харківщині викрили експоліцейську, - ФОТО

На Харківщині повідомили про підозру у держзраді експоліцейській.

Харківська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру експоліцейській за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, влітку 2022 року підозрювана, перебуваючи в захопленому російськими військовими м. Купʼянськ, перейшла на бік ворога.

На той момент вона «обіймала» українську посаду, а саме була інспекторкою з ювенальної превенції сектору превенції Куп’янського районного відділу поліції в Харківській області.

Жінка встигла побудувати «офіційні трудові відносини» з окупаційною владою та стала «виконувачкою обовʼязків оперуповноваженого відділення у справах неповнолітніх» в «Управлінні внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

Зрадниця займалась оформленням процесуальних документів відповідно до російського законодавства.

Найчастіше вона відбирала «пояснення» у місцевих мешканців, завуальовано вишукуючи проукраїнськи налаштованих громадян.

Під її підозрою були різні люди: від 16-річного неповнолітнього до 84-річної бабусі.

Крім того, під час «Першого дзвоника» вона охороняла ліцей у Купʼянську, щоб свято пройшло «у російському дусі».

Перед деокупацією Харківщини жінка отримала нову посаду — «старшого інспектора (у справах неповнолітніх) відділення у справах неповнолітніх відділу дільничних уповноважених поліції у справах неповнолітніх Відділу поліції №1 (дислокація м. Куп'янськ)».

За роботу на окупантів вона щомісяця отримувала 50 тисяч російських рублів.

Наразі підозрювана переховується від українського слідства на території рф, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Будувала «карʼєру» при окупантах та вишукувала проукраїнськи налаштованих людей: на Харківщині викрили експоліцейську, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#держзрада #експоліцейська #окупанти #Куп’янськ #карʼєра
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...