• Головна
  • Продавав бойові гранати та вибухівку: у Харкові викрили чоловіка, який незаконно «торгував» зброєю та боєприпасами, - ФОТО
18:25, 12 січня
Надійне джерело

Продавав бойові гранати та вибухівку: у Харкові викрили чоловіка, який незаконно «торгував» зброєю та боєприпасами, - ФОТО

У Харкові чоловік незаконно продавав зброю та боєприпаси.

Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова повідомила про підозру 28-річному чоловіку за фактом незаконного зберігання, збуту вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України), про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний в листопаді 2023 року зустрівся з іншим чоловіком, якому повідомив, що може продати зброю та боєприпаси.

Продавець запропонував придбати бойовий автомат Калашникова АК-74 у технічно справному стані, близько 20 набоїв до нього, десять корпусів ручної осколкової оборонної гранати Ф-1, запали для гранат, ручну гранату М-67, міну направленої дії М-18.

Покупець погодився на цю пропозицію, тож у грудні підозрюваний продав йому «товар» за 2100 доларів.

На початку січня 2024 року підозрюваний зустрівся з покупцем вдруге. Цього разу партія зброї та боєприпасів коштувала вже майже 6400 доларів — саме в таку суму продавець оцінив чотири реактивні протитанкові гранати РПГ-22, С-4 — сформований заряд пластичної вибухової речовини, а також корпуси гранат Ф-1 і РГД-5 загальною кількістю 16 штук.

Чоловіка правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального-процесуального кодексу України одразу після отримання від покупця вказаної суми за «товар».

Наразі встановлюють обставини, при яких чоловік заволодів зброєю та боєприпасами.

Підозрюваному прокурори обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#незаконний #продаж #зброя #боєприпаси #вибухівка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...