• Головна
  • Військові РФ та бойовики "ЛНР" піддавали тортурам понад півтисячі людей у найбільшій катівні на Харківщині. Що відомо, - ВІДЕО
Відеосюжет
15:14, 11 січня

Військові РФ та бойовики "ЛНР" піддавали тортурам понад півтисячі людей у найбільшій катівні на Харківщині. Що відомо, - ВІДЕО

Відеосюжет

Слідчі Нацполіції оголосили про підозру двом бойовикам "ЛНР", які піддавали тортурам понад півтисячі людей у найбільшій катівні на Харківщині.

Разом із російськими військовими два бойовики "ЛНР" облаштували в приміщенні агрегатного заводу міста Вовчанськ "в’язницю", куди звозили з навколишніх населених пунктів людей з активною проукраїнською позицією, зокрема й тих, хто відмовлявся співпрацювати з окупантами. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

З-поміж них - літні люди. З бранців "вибивали" інформацію про противників окупації та військових Збройних сил України. Людей незаконно утримували в непридатних для життя умовах, били гумовими палицями, виривали нігті та катували електричним струмом. Крім того, кати погрожували своїм жертвам вбивством та імітували їх розстріл, зав’язуючи полоненим очі та стріляючи з вогнепальної зброї біля їх голови. Так їх тримали місяцями, дехто з ув’язнених незаконно утримувався більше півроку. Люди, які перенесли ці жахіття, відмічали дні перебування в неволі й видряпували на стінах катівні ікони та слова з молитов.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України  встановили причетність до цих воєнних злочинів колишнього працівника охорони громадського порядку Рубіжанського міського відділу Головного управління МВС України у Луганській області та громадянина РФ, так званого старшого оперуповноваженого управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків міністерства внутрішніх справ самопроголошеної "ЛНР". Саме вони приймали вказівки від агентів російського ФСБ, координували та брали участь у допитах полонених у катівні.

Їм повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни, що супроводжувалось жорстоким поводженням з цивільним населенням, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Санкція даного злочину передбачає до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. Поліцейські продовжують збирати докази причетності інших осіб до катувань цивільних у Вовчанську.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#катівня #тортури #лнр #бойовики #рф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...