• Головна
  • Вбив родину, ледь не зарізав друга та збив на смерть людину: у Харкові судитимуть чоловіка за серію злочинів, - ФОТО
11:23, 10 січня
Надійне джерело

Вбив родину, ледь не зарізав друга та збив на смерть людину: у Харкові судитимуть чоловіка за серію злочинів, - ФОТО

У Харкові судитимуть чоловіка, який ледве не зарізав товариша, вбив власну родину та спричинив смертельну ДТП.

До Київського районного суду м. Харкова направлено до суду обвинувальний акт стосовно 21-річного чоловіка за вчинення низки злочинів, про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 14 липня 2022 року обвинувачений, перебуваючи у квартирі по вул. Валентинівській у м. Харкові в компанії своїх шкільних знайомих, напав з ножем на одного з товаришів. Потерпілий в цей час сидів за столом на кухні, коли чоловік вдарив його ножем у шию. Постраждалий вижив, а зловмисника встигли зупинити гості.

Вже через два дні обвинувачений вбив у квартирі по вул. Метробудівників у м. Харкові свою 10-річну сестру, яка мала проблеми із здоровʼям з дитинства, мати та 71-річного дідуся.

Він наніс всім трьом множинні удари ножем. Вбивав родину зловмисник по черзі: спочатку сестру, потім дідуся. Останньою жертвою вбивці стала рідна матір.

Після скоєння вбивств чоловік намагався швидко втекти з квартири. Перед вчиненням злочинів він чув, як його мати викликала таксі. Він вийшов на вулицю, коли водій приїхав на місце призначення.

Погрожуючи ножем, він відібрав автівку у водія, а сам далі поїхав містом. Під час керування зловмисник вчинив ДТП — на місці загинув 52-річний чоловік, який в цей час переходив дорогу по пішохідному переходу.

Правоохоронці затримали харківʼянина. Наразі він перебуває під вартою.

Харківʼянин обвинувачується: незакінчений замах на умисне вбивство (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України), умисне вбивство трьох осіб, одна з яких є малолітньою дитиною (п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України), незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане із погрозою застосування насильства, що є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого (ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України), порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Максимальне покарання, яке загрожує чоловіку, — довічне позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вбивство #напад #ДТП #чоловік #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...