• Головна
  • Пʼяними обікрали працівників кафе: у Харкові суд відправив за «решітку» двох чоловік за серію злочинів
14:58, 9 січня
Надійне джерело

Пʼяними обікрали працівників кафе: у Харкові суд відправив за «решітку» двох чоловік за серію злочинів

У Харкові суд визнав винним двох чоловіків, які займалися шахрайством, розбоєм крадіжками та підробкою документів.

У Харкові Комінтернівський районний суд визнав винними двох чоловіків у низці злочинів, про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що двоє харків’ян, які раніше неодноразово притягались до кримінальної відповідальності, продовжили порушувати закон.

Більшу частину злочинів чоловіки вчиняли окремо, проте одного разу «об’єднали зусилля» та напали на співробітників харківського кафе.

На початку лютого 2019 року 32-річний та 44-річний зловмисники «відпочивали» в закладі, вживаючи алкогольні напої. Після значної кількості випитого чоловікам спало на думку «окупити» посиденьки і ще й підзаробити зверху. При собі зловмисники мали ніж і молоток — діставши ці інструменти з сумок, чоловіки увірвались на кухню кафе. Погрожуючи, вони стали вимагати від співробітників, які там працювали, віддати гроші. Заволодівши чужим майном, зловмисники втекли з місця злочину.

Крім того, обидва чоловіки промишляли шахрайством. Упродовж 2018-2019 років вони звертались до своїх знайомих з проханням позичити телефон під різними приводами. Отримавши гаджет, втікали з місця події, а в подальшому перепродавали телефони.

32-річний чоловік також вчиняв розбійні напади на перехожих і крадіжки. Переважно крав телефони, ювелірні вироби та готівку.

Ще одна злочинна схема, за якою діяв чоловік, полягала у використанні підроблених паспортів. Вклеївши в оригінали чужих документів свою фотокартку, він брав у пунктах велопрокату велосипеди, оформлюючи їх на підроблені паспорти. Після отримання транспорту вже назад його не повертав.

Маючи одразу декілька фейкових документів, чоловік отримав змогу «прокрутити» цю схему багато разів. Коли ж зловмисника викрили, він пояснив, що всі чужі паспорти просто «знайшов».

Під час судового розгляду порушники закону визнали вину у повному обсязі.

Їх обох визнали винними у шахрайстві та розбої (ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України), а 32-річного зловмисника — ще у крадіжці та використанні підроблених документів (ч. 3 ст. 185, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Суд призначив їм покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #чоловіки #крадіжка #розбій #шахрайство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...