• Головна
  • Підіймалася по карʼєрній сходинці та охороняла «громадський порядок»: у Харкові судитимуть експоліцейську за колабораціонізм, - ФОТО
11:10, 9 січня
Надійне джерело

Підіймалася по карʼєрній сходинці та охороняла «громадський порядок»: у Харкові судитимуть експоліцейську за колабораціонізм, - ФОТО

У Харкові судитимуть експоліцейську за добровільну співпрацю зі загарбниками під час окупації Куп’янська.

У Червонозаводському районному суді м. Харкова судитимуть вже колишню поліціянтку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Слідством встановили, що обвинувачена, будучи поліцейською відділу реагування патрульної поліції Куп’янського району в області, зрадила присязі та добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

У червні 2022 року, перебуваючи в окупованому м. Купʼянськ, вона «обійняла» посаду «виконувачки обовʼязків оперуповноваженого відділення у справах неповнолітніх» в «УВС ВЦА Харківської області». Всі документи, оформлені жінкою, були у відповідності до російського законодавства.

Вона навіть здійснювала охорону «громадського порядку» під час російського «Першого дзвінка» в одній зі шкіл Куп'янська.

Згодом зрадниця отримала нову посаду — «інспектора (у справах неповнолітніх) відділення у справах неповнолітніх відділу дільничних уповноважених поліції у справах неповнолітніх Відділу поліції №1 (дислокація м. Куп'янськ)» у вказаному незаконному правоохоронному органі.

Служіння на вірність українському народу зрадниця проміняла на зарплату в 50 тисяч російських рублів на місяць.

Обвинувачену звільнили з органів Національної поліції України, її оголосили у розшук.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підіймалася по карʼєрній сходинці та охороняла «громадський порядок»: у Харкові судитимуть експоліцейську за колабораціонізм, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #експоліцейська #зрада #колабораціонізм #Куп’янськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...