• Головна
  • Що потрібно купити для маленького собаки з настанням зими
Новини компаній
15:00, 29 грудня 2023 р.

Що потрібно купити для маленького собаки з настанням зими

Новини компаній

Дрібні породи теплолюбні, тому в період низьких температур за вікном корисно подбати про їхній комфорт. У цьому допоможе зоомагазин — невеликий список корисних покупок дозволить уберегти чотирилапого друга від переохолодження, застуд та інших проблем зі здоров'ям.

Що потрібно купити для маленького собаки з настанням зими, фото-1

Зручні м'які лежанки

У домашнього улюбленця обов'язково має бути власний окремий простір, у якому він зможе розташуватися з комфортом. Організувати його допоможуть спеціальні лежаки, будиночки та матраци: https://masterzoo.ua/ua/catalog/sobaki/myak-msczya-dlya-sobak. Головне, вибрати серію потрібного розміру, орієнтуючись на габарити собаки — поверхня має бути зручною, щоб ніщо не заважало зайняти розслаблене положення. Додатково варто придбати м'який плед: у період відсутності опалення він буде дуже корисним.

Захист лап на прогулянках

Не варто повністю відмовлятися від прогулянок, навіть якщо собака із задоволенням ходить у туалет на одноразові пелюшки. Регулярний вигул необхідний для підтримки нормальної фізичної активності — це запорука здоров'я та довголіття. А вберегти лапи від снігу, холоду та реактивів допоможуть такі товари:

  • Черевики — практичні, м'які, зносостійкі. Добре підходять для тривалого перебування на вулиці.
  • Креми — альтернатива взуттю. Багато цуценят відмовляються одягати що-небудь на лапи, тому набагато простіше та зручніше обробити подушечки захисним складом, який живить шкіру та захищає від пошкоджень.
  • Спреї проти ковзання. Забезпечують необхідну стійкість та запобігають падінням.

З настанням зими частота звернень до ветеринарних клінік збільшується. І одна з причин — агресивні хімічні склади, якими обробляють дороги. Краще запобігти цій проблемі, аніж надалі витратити значну суму на лікування, та ще й спостерігати за стражданнями домашнього улюбленця.

Що потрібно купити для маленького собаки з настанням зими, фото-2

Тепле вбрання

Дрібні породи з тонкою шерстю погано переносять період низьких температур. Вже восени потрібно купити дощовик для собак — зручний і вологостійкий. У списку обов'язкових придбань присутні й інші види одягу:

  • комбінезон;
  • жилет;
  • худи/толстовка;
  • пуловер;
  • куртка.

З таким набором можна гуляти в будь-яку погоду — під рукою завжди буде відповідне вбрання, яке вбереже і від вітру, і від опадів.

Високоживильний раціон

Взимку собакам потрібно більше енергії для підтримки тепла. Звичайні корми не забезпечують організм вітамінами та мікроелементами у повному обсязі. Краще перейти на меню з високим вмістом білка, в якому є достатня кількість:

  • вуглеводів;
  • жирів;
  • клітковини.

Щоб не змінювати харчування, особливо якщо собака перебуває на особливому раціоні — гіпоалергенному, дієтичному чи лікувальному, — варто задіяти вітаміни. Вони доступні в рідкій та твердій формі, залежно від уподобань тварини.

Одяг, взуття, лежанка та правильне харчування — покупки, які допоможуть легко адаптуватися до зміни сезонів та мінімізувати ризики для здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#masterzoo #дощовик для собак
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...