• Головна
  • У Харкові на протязі року відновили 57 будинків, пошкоджених російськими обстрілами
16:43, 26 грудня 2023 р.

У Харкові на протязі року відновили 57 будинків, пошкоджених російськими обстрілами

У Харкові на протязі року відновили 57 будинків, пошкоджених російськими обстрілами

57 будинків, пошкоджених внаслідок обстрілів Харкова армією рф, були відновлені впродовж 2023 року. Масштабні ремонтні роботи проводилися на Північній Салтівці, у П’ятихатках та в інших районах.

Як зазначив міський голова Ігор Терехов, для відбудови в Харкові не чекають на закінчення війни. Відновлювати пошкоджені ворогом будинки почали ще у 2022 році, адже внаслідок масованих обстрілів без даху над головою залишилися понад 150 тис. харків’ян. Крім того, Харків прихистив понад 200 тис. вимушених переселенців з деокупованих територій та зони бойових дій, значна частина яких планує залишитися у місті.

Паралельно з відновленням житлового фонду розробляється оновлений Генеральний план розвитку міста Харкова та триває пошук додаткових джерел фінансування, адже міський бюджет не в змозі покрити усі необхідні витрати. За попередніми підрахунками збитки, завдані місту внаслідок обстрілів російською армією, вже сягають 9,5 млрд дол. США.

За словами Ігоря Терехова, у наступному році відновлення житла залишиться пріоритетним для Харкова. Так, капітальний ремонт та реконструкцію планують виконати в близько 160-ти будинках. Зокрема, будівельники відновлять пошкоджені конструктиви, відремонтують фасади, покрівлі та проведуть роботи з термомодернізації.

«Ми постійно працюємо над тим, щоб якнайшвидше відбудувати місто, відновити житло та повернути харків'ян додому», - наголосив Ігор Терехов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #Терехов #відновлення #будинки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...