• Головна
  • Залужний заявив, що не подавав запит щодо мобілізації 500 тисяч у ЗСУ
15:29, 26 грудня 2023 р.

Залужний заявив, що не подавав запит щодо мобілізації 500 тисяч у ЗСУ

Залужний заявив, що не подавав запит щодо мобілізації 500 тисяч у ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що військове командування України на постійній основі формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс, але запиту на конкретну цифру мобілізованих уряду не подавало.

Про це повідомив Залужний в ефірі національного телемарафону, інформує "УП".

"Військове командування жодного запиту не робило на якісь там цифри (500 тисяч, як повідомляв Давид Арахамія -ред.). Військове командування продовжує виконувати функцію захисту держави і відповідно, формує свої запити (на боєприпаси, на зброю і на людський ресурс). Це робиться на постійній основі, а якимось окремим форматом, заходом на Кабінет міністрів чи Верховну Раду ми не здійснюємо.

Що стосується цієї цифри, ми її сформували на наступний рік, вона, звісно, враховує покриття поточного комплекту, формування нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, яких ми можемо зазнати 2024 року. Озвучувати цифри, які стосуються кожного із цих показників я не можу. Це військова таємниця".

Головнокомандувач зазначив, що Генштаб не наділений правом законодавчої ініціативи, тому жодних документів уряду не подавав.

 Водночас генерал підтвердив, що ЗСУ працювали із суб’єктом законодавчої ініціативи – Міністерством оборони, а вже МОУ, за словами Залужного, ймовірно, подавало законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації до Кабінету міністрів.

 На спецбрифінгу Залужний також наголосив, що цифра потреб мобілізації формується, враховуючи зокрема завдання, які будуть виконуватися в наступному році. Це не значить, що така цифра має бути поставлена "на завтра".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Залужний #ЗСУ #мобілізація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...