• Головна
  • Допомагав грабувати будинки односельчан та доставляв автомобілі армії рф: у Харкові засудили чоловіка за держзраду, - ФОТО
12:37, 20 грудня 2023 р.

Допомагав грабувати будинки односельчан та доставляв автомобілі армії рф: у Харкові засудили чоловіка за держзраду, - ФОТО

У Харкові суд визнав вину чоловіка в співпраці з окупантами.

Київський районний суд Харкова визнав 30-річного чоловіка в пособництві окупантам, про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Під час окупації с. Циркуни місцевий мешканець, маючи антиукраїнські погляди, активно допомагав російським військовим. Чоловік забезпечував окупантів продуктами харчування, а також передав їм генератор.

Спільник загарбників розповідав їм про будинки інших мешканців села, в яких були матеріальні цінності та запаси палива, і допомагав їм у заволодінні майном односельчан.

Чоловік забезпечував окупантів і транспортом, зокрема передав їм ключі від автомобіля, власник якого виїхав з села, а також допомагав їм заводити позашляховики, що належали іншим жителям, без ключів. У подальшому ці автомобілі використовувались збройними формуваннями армії рф для власних потреб.

Крім того, зрадник надавав військовослужбовцям рф відомості щодо особливостей місцевості, аби вони могли краще орієнтуватись на ній.

У суді свідки — односельці чоловіка — розповіли, що він мав дружні відносини з російськими загарбниками, зокрема позичав автомобілі у сусідів, щоб «доставляти» речі, необхідні окупантам, а також їздив разом з військовими в одній машині, на якій була зображена латинська літера «Z».

Під час суду обвинувачений свою вину не визнав і заявив, що односельчани самі співпрацювали з окупантами та обмовили його.

Зраднику призначили покарання у виді 10 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 12 років за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Допомагав грабувати будинки односельчан та доставляв автомобілі армії рф: у Харкові засудили чоловіка за держзраду, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#співпраця #зрадник #окупанти #автомобілі #допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...