• Головна
  • Вибухи у Харкові. Що відомо про нічні ракетні удари росіян по місту, - ФОТО
10:29, 20 грудня 2023 р.

Вибухи у Харкові. Що відомо про нічні ракетні удари росіян по місту, - ФОТО

У Харкові вночі пролунали вибухи.

20 грудня близько 01:00 жителів міста закликали не залишати укриття до відбою сигналу "Повітряна тривога", а про влучання ворожих снарядів та постраждалих повідомляти на спецлінію поліції "102". Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

У прес-службі Повітряних сил ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння проти Харкова.

Пізніше мер Харкова Ігор Терехов у своєму Телеграм-каналі розповів, що зафіксовано, попередньо, щонайменше два прильоти біля житлових будинків та цивільних об'єктів в одному з найпостраждаліших районів міста.

"Зараз на місці працюють рятувальники ДСНС. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється", - зазначив він.

Вже вранці харківський міський голова уточнив, що нічні ракетні удари прийшлися по території одного з транспортних депо, де і так від ворожих обстрілів "живого місця немає".

"Це суто цивільний об'єкт", - наголосив Ігор Терехов.

Як повідомив у своєму Телеграм-каналі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, російські окупанти вночі завдали 2 ракетні удари по Салтівському району Харкова.

"Попередньо, ракетами С-300. О 01:00 зафіксовано влучання ворожої ракети по житловому об'єкту. О 01:07 було влучання на територію транспортного цивільного підприємства. Пошкоджено майно. Без постраждалих", - сказав очільник ХОВА.

У прес-службі Повітряних сил ЗСУ вранці підтвердили, що удар по Харкову росіяни завдали саме ракетами С-300.

У прес-службі Національної поліції у Харківській області також підтвердили цю інформацію, оскільки у місцях влучань вибухотехніки виявили залишки російських ракет С-300.

У прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області повідомили, що рятувальники провели обстеження ураженої ракетами території.

У прес-службі Харківської обласної прокуратури заявили, що за процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури міста розпочали досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни - частина 1 стаття 438 Кримінального кодексу України.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками Збройних сил держави-агресора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вибухи #харків #ракетні #удари #депо
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...