• Головна
  • Понад тисяча відвідувачів, Жадан та розмаїття книг: у Харкові запрацювала нова книгарня
Новини компаній
11:00, 12 грудня 2023 р.

Понад тисяча відвідувачів, Жадан та розмаїття книг: у Харкові запрацювала нова книгарня

Новини компаній

Новий «Книголенд» відкрили 9 грудня у самому центрі Харкова на Сумській. Цього дня крамниця зібрала понад тисячу відвідувачів. На гостей чекала творча зустріч з харківським письменником і волонтером Сергієм Жаданом, а ще книжкові новинки, знижки та кава. Доки одні обирали, що почитати, інші очікували зустрічі з письменником, а після читань вишикувалися в чергу на автограф-сесію, що тривала понад дві години.



Це вже восьма книгарня мережі «Книголенд», що нині працює у Харкові. З початку великої війни до роботи поступово повертали книжкові крамниці, що були пошкоджені чи зруйновані внаслідок ворожих обстрілів. Нова ж книгарня має стати особливим культурним осередком, яких дуже не вистачає нині харків’янам.

«Кожна наступна відчинена книгарня сьогодні – свідчення нашої культурної витривалості. Промовисто про це говорить і та кількість людей, що зібралася на відкриті «Книголенду». Зазвичай активне культурне життя в Харкові призупинилось, і книгарні зараз стають інтелектуальними осередками, що створюють сприятливі умови не лише для читання, а й для спілкування та обміну ідеями. Якщо на початку повномасштабної війни книгарні по всій країні стояли зачиненими, а купувати книжки, здавалося зовсім не на часі, то сьогодні ж ми відчуваємо реальний запит на читання», – зазначив директор мережі книгарень «Книголенд» Ігор Зарудко.

Окрім основного призначення як книгарні, новий «Книголенд» слугуватиме також як подієвий простір. Тут облаштоване місце для проведення літературних зустрічей, заходів та презентацій або ж приємного читання за чашкою кави.



«Сучасні книгарні – не лише про купівлю книжок, а й про загальну атмосферу. Коли ти можеш проходити повз, просто зайти погортати сторінки книжки й залипнути. Атмосфера в книгарні визначається численними деталями, і вони разом створюють особливий характер місця. Тому ми намагалися зробити саме це місце унікальним та привабливим для читачів: затишне інтер'єрне оформлення, широкий вибір літератури та комфортні зони для читання й кавування. Плануємо також зробити книгарню насиченою подіями та зустрічами з авторами», – додає Ігор Зарудко.

Нова книгарня в Харкові чекає відвідувачів за адресою вул. Сумська, 72, БЦ АВЕК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...