• Головна
  • "Гастролери", які "спеціалізувалися" на розбоях та грабежах: у Харкові поліція провела спецоперацію і затримала членів банди, - ФОТО
Відеосюжет
15:47, 29 листопада 2023 р.

"Гастролери", які "спеціалізувалися" на розбоях та грабежах: у Харкові поліція провела спецоперацію і затримала членів банди, - ФОТО

Відеосюжет

У Харкові поліція затримала учасників банди "гастролерів", які "спеціалізувалися" на розбоях та грабежах.

Правоохоронці отримали інформацію про діяльність злочинного угруповання, учасники якого скоювали тяжкі й особливо тяжкі злочини у різних регіонах країни. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

Міжрегіональне злочинне угруповання займалось крадіжками з помешкань громадян та розбоями. Так, влітку 2023 року в Одеській області зловмисники проникли до приватного будинку підприємця, побили господаря, а його дружину зв’язали за допомогою скотчу та пластикових хомутів. Отримавши доступ до сейфа, нападники вкрали 35 тисяч доларів, 10 тисяч євро та 20 тисяч грн, після чого зникли у невідомому напрямку. В іншому випадку вони залізли до квартири в центрі Києва та винесли 50 тисяч доларів, 10 тисяч євро, 30 тисяч грн та ювелірні вироби.

До кожної "справи" фігуранти - мешканці Києва, Харківської, Одеської та Сумської областей - ретельно готувалися: підшуковували жертву, збирали про неї інформацію, проводили спостереження за об’єктом та відпрацьовували шляхи втечі.

Силовики встановили усіх людей, причетних до вчинення задокументованих кримінальних правопорушень.

У Харкові під час грабежу правоохоронці затримали трьох учасників банди в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Загалом 7 учасників злочинного угруповання отримали підозри. Їхні дії, залежно від участі у протиправній діяльності кваліфіковані: ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 186 (грабіж); ч. 5 ст. 185 (крадіжка); ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

У рамках спецоперації поліція провела 33 обшуки у помешканнях, гаражних приміщеннях та транспортних засобах фігурантів кримінального провадження. Правоохоронці вилучиди ювелірні прикраси та дорогоцінне каміння, зброю, автомобілі, понад 4 тисячі доларів, 4,8 тисяч євро, майже 18 тисяч російських та білоруських рублів, відмички, радіостанції, GPS-трекери та інше знаряддя, яке зловмисники використовували у своїй діяльності.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Проводяться подальші заходи для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та учасників, задіяних у неї. За скоєне підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 15 років із конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#банда #грабежі #розбої #регіони #спецоперація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...