• Головна
  • Нова ера українського IT: відбувся грандіозний допрем’єрний показ художньо-документального фільму «Перший код»
Новини компаній
11:00, 16 листопада 2023 р.

Нова ера українського IT: відбувся грандіозний допрем’єрний показ художньо-документального фільму «Перший код»

Новини компаній

Учора в Києві відбувся зірковий допрем’єрний показ найочікуванішого фільму «Перший код», бюджет якого становить понад пʼятсот тисяч доларів. Фільм точно змінить уявлення кожного про українське ІТ і розкриє його вплив на світову ІТ-індустрію.

Майже два роки виробництва в різний для України період вилилися в півторагодинний художньо-документальний фільм. Сценарій змінювався кілька разів. Після початку повномасштабного вторгнення сценаристка Тетяна Буренко приділила велику увагу кіберзахисту, коли триста тисяч айтішників обʼєдналися, аби дати гідну відсіч ворогу. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розказав, як високоефективно спрацювала «Дія» на окупованих територіях, де кожен міг передати координати ворога. Фаундери великих ІТ-компаній розповіли, з чого починався український ІТ-бізнес взагалі. І чому українські айтішники наразі найцінніші спеціалісти в усьому світі.

«З гордістю можу сказати, що наш фільм змінить уявлення про потужність нашої ІТ-сфери не лише українців, а й усього світу. Ми маємо намір показати цей фільм на міжнародному рівні. Наша команда встановила високу планку у візуалізації документального кіно. Плануємо надалі тримати фокус на нашій потужній IT-індустрії й робити все, аби Україна була не лише хороброю, а й впізнаваною професійною потужністю на світовій арені», – прокоментував продюсер фільму Владислав Савченко

Три великі зали кінотеатру «Оскар» були заповнені вщент. Понад пʼятсот гостей першими побачили «Перший код». Окрема зала була виділена творчій групі.

Ведучий заходу Анатолій Анатоліч упродовж всього вечора тримав гостей у передчутті, розказуючи залаштункові історії створення фільму, факти від українців з Кремнієвої долини.

Прем’єра «Першого коду» – історична подія для українського кінопрокату, тож хол кінотеатру вражав кількістю інноваційних локацій.

Вперше замість звичного банеру був задіяний динамічний брендвол розміром 6,5 на 2,5 метри, на екрані з’явився «Код українського ІТ» та ексклюзивні фрагменти зі зйомок фільму.

Однією з найбільш захоплюючих локацій стала кімната українського айтівця 90-х років, місце, де створювався «перший код», відтворена з точністю до найменших дрібниць. Кожен міг зануритись у той час, коли молода незалежна Україна вже змінила світовий ринок ІТ.

«Щасливий від того, що цей емоційний вечір об'єднав людей з галузі ІТ, зірок, ЗМІ та гостей. Після перегляду ми отримали відзнаки за технічну та творчу роботу над фільмом, компліменти за музичне оформлення й обрані локації та особливо за операторську роботу. Впевнені, що зможемо заохотити глядача України до перегляду документальних фільмів у кінотеатрах. У цьому плані ми першопрохідці!» – поділився режисер фільму Артур Лерман.

Вразила гостей інноваційна фотозона, яка миттєво створювала Slow Motion 360° відео, і кожен гість міг отримати свою візуалізацію.

Ще однією локацією стала зона з продажу мерчу фільму від Благодійного фонду Владислава Савченка, виручені кошти з якого підуть на купівлю шести дронів DJI Mavic 3PRO/3E для бійців 82 окремої десантно-штурмової бригади, які захищають нашу країну на Запорізькому напрямку.

Ексклюзивно для фільму «Перший код» гурт TVORCHI створили саундтрек «Hidden Code».

Підтримати прем’єру фільму «Перший код» прийшли зіркові гості: Roxolana, LAUD, Віктор Павлік, Вадим Гутцайт, Оксана Гутцайт, Ігор та Марина Фостенко, Володимир Остапчук, Ілона Гвоздьова, Євген Кот, Наталія Татарінцева, КИЛИММЕН, Анна Саліванчук, Костянтин Грубич, Маша Данілова, Darisha, Анна Малиновська, Марина Арістова, Макс Леонов, гурт SESTRA, Олена Вінярська, Юля Сеник, Олена Світлицька та інші.

Фільм «Перший код» вже зібрав багато схвальних відгуків на закритих світових показах у Варшаві, Лондоні, Берліні, Барселоні, Лісабоні, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Сан-Франциско.

У зйомках фільму взяли участь міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, представники Інституту кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України, представники компаній EPAM Ukraine, 3DLOOK, ELEKS, Looksery, Techiia holding, Sigma Software Group, SoftServe, НІКС, Uklon, Infopulse Ukraine, Netpeak, Preply.

Вже 16 листопада фільм «Перший код» виходить у широкий прокат по всій Україні!

Фільм створено за ініціативи команди асоціації EASE – спільноти ІТ-компаній, що працюють у напрямі Software-розробки, UI/UX Design, hardware, робототехніки, космічної робототехніки, IP-телефонії, Cloud Services, EdTech, IT-юриспруденції, кібербезпеки.

Місія Асоціації: об’єднати малі та середні ІТ-компанії, створити якісне середовище для обміну досвідом та допомогти компаніям масштабуватися на міжнародні ринки.

Інформаційні партнери: загальнонаціональний канал ICTV2, історичне науково-популярне на YouTube шоу WAS, PR-підтримка фільму – YULA Company. Дистрибʼютор фільму в Україні – B&H Film Distribution.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...