• Головна
  • "Зливали" росіянам інформацію про учасників АТО/ООС та місцевих жителів: у Харкові два колаборанти отримали терміни, - ФОТО
18:00, 15 листопада 2023 р.

"Зливали" росіянам інформацію про учасників АТО/ООС та місцевих жителів: у Харкові два колаборанти отримали терміни, - ФОТО

У Харкові відправили "за решітку" двох колаборантів, які "зливали" росіянам інформацію про учасників АТО/ООС та місцевих жителів.

Суд визнав винними двох людей у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що 55-річний мешканець села Велика Шапівка Купʼянського району добровільно пішов на співпрацю з ворогом. У червні 2022 року він погодився обійняти посаду "виконуючого обов'язки заступника начальника Кіндрашівського територіального відділу Військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області".

Колаборант проводив облік суб’єктів господарювання, щодо яких можуть бути застосовані "заходи зовнішнього управління" з боку представників ПФ. Також він збирав та передавав російським військовим інформацію про учасників АТО/ООС у Купʼянському районі. За "роботу" він встиг отримати від окупантів 35 тисяч російських рублів. У колаборанта були доволі дружні стосунки з російськими військовими: він навіть брав участь у святкуванні разом з ними дня прикордонника РФ.

Чоловік визнав свою вину частково. У судовому засіданні він додав, що "хотів врятувати людей".

Друга колаборантка - 35-річна мешканка Харкова. Під час повномасштабного вторгнення вона виїхала з обласного центру на свою дачу у селі Москалівка Чугуївського району. У липні 2022 року жінка добровільно обійняла посаду "помічника начальника Вовчанського територіального управління Військово-цивільної адміністрації Харківської області". Вона займалась питаннями видачі російської гуманітарної допомоги та "зливала" своєму "керівництву" дані та документи про місцевих мешканців.

Обох колаборантів викрили силовики. Їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальні вироки виніс Київський районний суд Харкова. Обом колаборантам призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України на строк 10 років з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборанти #зливали #інформація #мешканці #ато/оос
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...