• Головна
  • Під Бахмутом окупанти перейшли в активну оборону
13:34, 13 листопада 2023 р.

Під Бахмутом окупанти перейшли в активну оборону

Під Бахмутом окупанти перейшли в активну оборону

Російські війська перейшли до активної оборони на Бахмутському напрямку. Окупанти намагаються повернути втрачені раніше позиції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо в ефірі Радіо Свобода.

Командувач розповів, що окупанти пробують розвідати слабкі ділянки в обороні українських захисників на Бахмутському напрямку, проте стратегічних успіхів на всій лінії зіткнення від Куп’янська до Бахмута у російської армії немає.

"На даній ділянці фронту ворог від оборони перейшов до активної оборони. Намагається відбити позиції, які він втратив попередньо. Наші військовослужбовці за кращої нагоди переходять до атакувальних дій, покращують своє тактичне становище. Так за минулу добу відбили наші воїни 10 атак противника. Це Кліщіївка та Андріївка", - сказав Фітьо.

За його словами, ЗСУ бачили підготовку росіян до активних бойових дій ще перед початком жовтня. Підготовка тривала близько трьох місяців. Але водночас готувалися й українські бійці.

"Ми укріплялися, зміцнювали інженерні споруди свої. Підтягували також резерви. І ми бачили, що спершу атаки відбувалися більш активно на Лимано-Куп’янському напрямку, а зараз вони перейшли на Бахмутський напрямок. Тобто противник пробує хоч десь досягти успіхів", - зазначив командувач.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Бахмут #ЗСУ #окупанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...