• Головна
  • Вибухи у Харкові. Що на даний момент відомо про ранкові ракетні удари РФ по місту, - ВІДЕО
Відеосюжет
10:53, 6 жовтня 2023 р.

Вибухи у Харкові. Що на даний момент відомо про ранкові ракетні удари РФ по місту, - ВІДЕО

Відеосюжет

У Харкові вранці лунали потужні вибухи.

Близько 07:00 російські окупанти почали завдавати ударів по Харкову. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Пізніше Олег Синєгубов розповів, що зафіксовано влучання у Київському та Основ’янському районах міста.

"Сьогодні вранці ворог завдав два ракетні удари, попередньо, ракетами типу "Іскандер" по Харкову. Одна з ракет влучила у проїжджу частину, у сусідніх будинках вибито вікна. Друга ракета влучила у триповерховий житловий будинок, сталася пожежа. Загинув хлопчик 10 років. Поранені 23 людини, в тому числі 11-місячна дитина. Тривають роботи з розбору завалів", - сказав очільник ХОВА.

Мер Харкова Ігор Терехов у своєму Телеграм-каналі заявив, що удар було нанесено, в тому числі, по центру міста, а тіло загиблої дитини дістали з-під завалів житлового будинку.

"Удари ворога прийшлися виключно по цивільній інфраструктурі Харкова", - наголосив міський голова.

У прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області повідомили, що внаслідок російських ракетних ударів пошкоджено два багатоквартирних будинки та зруйновано триповерховий житловий дім.

Також виникла пожежа на площі 50 квадратних метрів. Рятувальники загасили вогонь.

У прес-службі Національної поліції у Харківській області заявили, що на місці прильотів слідчі та криміналісти збирають речові докази і документують черговий воєнний злочин росіян.

У прес-службі Харківської обласної прокуратури повідомили, що загиблий 10-річний хлопчик, тіло якого дістали з-під завалів, є братом 11-річного хлопчика, що отримав поранення.

Правоохоронці розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу України).

В той же час керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков розповів, що кількість поранених внаслідок ракетних ударів військ Росії зросла до 25 людей.

У прес-службі Харківської міської ради з посиланням на слова мера Харкова Ігоря Терехова повідомили, що на місцях влучань працюють фахівці ДСНС та комунальні служби.

"Будемо все це прибирати, допомагати людям. Останнім часом обстріли Харкова посилились, тому закликаю мешканців міста бути максимально обережними", - наголосив Ігор Терехов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ракетні #удари #харків #вибухи #центр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...