• Головна
  • Стоматологія: інновації, які вражають
Новини компаній
15:30, 29 вересня 2023 р.

Стоматологія: інновації, які вражають

Новини компаній

Стоматологія, без сумнівів, є тим напрямом медицини, де прогрес помітний найбільше. Нові технології, матеріали та навички перетворюють її на ювелірне мистецтво. Про нові досягнення в лікуванні, протезуванні зубів, а також профілактиці захворювань, розкажуть експерти в цій галузі – лікарі, які представляють добре відому в місті та області клініку – це стоматологія Verno в Харкові.

Сучасна стоматологія: які технології застосовуються сьогодні

Ми розповімо про найдивовижніші технології, які ще вчора здавалися казкою:

  • седація (медикаментозний сон).

  • комп'ютерна анестезія (STA);

  • Лікування під мікроскопом.

Седація чи лікування зубів уві сні

Це медикаментозний сон. За допомогою ін'єкцій або подачі газу в легені (інгаляція) домагаються занурення пацієнта у стан фізичного та емоційного релаксу. Ви лікуєте зуби уві сні. Це актуально для людей з дентофобією або для тих, хто просто побоюється будь-якого процесу в стоматологічному кріслі. Це хороший спосіб лікування, якщо лікар має великий обсяг робіт.

Під час седації пацієнт свідомий і може розмовляти. Людина перебуває у напівсні і легко повертається у звичайний стан, без дискомфорту.

Дуже часто седація застосовується під час імплантації зубів. Перебувати у цьому стані пацієнт може до 14 годин. За цей час можна провести протезування за повної адентії.

Комп'ютерна анестезія

Сучасна стоматологія – це повна відсутність болю. Лікування зубів без болю – це правило, а а не виняток, хоча ще кілька десятків років тому про це можна було лише мріяти.

Комп'ютерна анестезія або введення анестетиків під контролем комп'ютера (STA) – це чудова, хоча вже й не нова методика. Швидкість і тиск, з якими вводиться препарат, знаходяться під контролем приладу, що підвищує точність, дозволяє розподілити анестетик рівномірно та зменшити дозу.

У цьому випадку виключено пошкодження зв'язок, судин, знижується ймовірність розвитку алергії та побічних ефектів. Знеболюється саме та область, де будуть проводитися маніпуляції, тому язик, губи, м'язи і щоки зберігають свою чутливість.

Анестезія під контролем комп'ютера може проводитися у пацієнтів з високими артеріальними тисками, у жінок під час вагітності, дітей.

Лікування зубів під мікроскопом

Незабаром лікування під мікроскопом стане стандартом у стоматології. Вже сьогодні важко знайти стоматологічну клініку, де немає мікроскопа.

Ви звичайно пам'ятаєте, що основою ефективного лікування є якісна та всебічна діагностика. Мікроскоп таки дозволяє усунути всі прогалини, які не дозволяють стоматологу працювати ефективно. Пам'ятаєте, як недавно пломбували канали зубів? Стоматолог визначав якість їхнього заповнення на око. Хіба можна гарантувати якість лікування в цьому разі?

Мікроскоп дозволяє виявити карієс на ранніх етапах його розвитку і видалити тільки уражені ділянки, зберігаючи здорові тканини. Навіщо ще потрібний мікроскоп у стоматології? Перерахуємо:

  • для виявлення тріщин зубів та коренів;

  • для виявлення гирла додаткових каналів;

  • для лікування каналів зі складною будовою;

  • для вилучення залишків інструментів із каналів і т.д.

Висновок

Це лише мала частина досягнень стоматології, з якими ви вже сьогодні стикаєтесь у клініках. Ще можна згадати УЗ-скальпель, лікування та відбілювання зубів за допомогою лазера, імплантацію, лікування без бормашини тощо. Запитайте свого стоматолога про ці технології та методи лікування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...