• Головна
  • У Харкові судитимуть учасників етнічної організованої групи, які під виглядом волонтерів обкрадали і грабували літніх людей:
15:56, 27 вересня 2023 р.
Надійне джерело

У Харкові судитимуть учасників етнічної організованої групи, які під виглядом волонтерів обкрадали і грабували літніх людей:

У Харкові судитимуть учасників етнічної організованої групи, які під виглядом волонтерів обкрадали і грабували літніх людей:

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактами крадіжок і грабежів, вчинених організованою групою (ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 186 КК України).

За даними слідства, учасники організованої групи, до складу якої входили особи ромської національності, обкрадали і грабували літніх людей, видаючи себе за волонтерів, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Встановлено, що у липні минулого року 23-річна жінка розробила план незаконного збагачення, до якого залучила ще двох жінок та чоловіка. Зловмисники діяли у Харкові та Лозовій, а також на території Київської та Дніпропетровської областей у період з липня 2022 по червень 2023 року.

Жертвами обвинувачених були особи похилого віку. Зловмисники приходили до літніх людей додому і представлялися волонтерами, що роздають гуманітарну допомогу.

Таким способом зловмисники встигли «заробити» 1,8 млн грн.

Наразі всі четверо обвинувачених перебувають під вартою. Справу розглядатимуть у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #шахраї #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...