• Головна
  • Зв'язок між рівнем вітаміну Д та станом імунітету
Новини компаній
10:00, 6 вересня 2023 р.

Зв'язок між рівнем вітаміну Д та станом імунітету

Новини компаній

Вітамін Д є жиророзчинним, відповідає за роботу всіх органів та систем. Він потрібний у будь-якому віці. Дефіцити речовини призводять до різних проблем зі здоров'ям, включаючи часті захворювання. Коли слабкий імунітет у дітей, потрібно здати аналіз на вітамін Д та звернутися до фахівця за консультацією. Він точно визначить причини проблеми, призначить прийом добавок та оптимальне дозування.

Зв'язок між рівнем вітаміну Д та станом імунітету, фото-1

Вітамін Д – для всіх і кожного

Вітамін Д безпосередньо впливає на:

  • серце та судини;
  • ЦНС;
  • імунітет;
  • стан м'язів, кісток;
  • рівень енергії;
  • якість сну;
  • настрій;
  • роботу ендокринної системи

Речовина стимулює вроджену та адаптивну імунну відповідь. Це означає, що його достатній рівень у дитячому віці зміцнить захисні сили організму, зменшить частоту застуд, дозволить швидко одужувати. Аналогічну роль вітамін Д грає й у організмі дорослих людей.

Вплив на рівень запалень

Дефіцит речовини підвищує сприйнятливість до інфекцій, отже, падає захист від інфекцій, бактерій та вірусів, дитина складно переносить навіть легкі захворювання. Це відбувається завдяки властивості вітаміну Д запобігати запальних реакцій. Якщо його достатньо, Т-клітини активні, патогени та мікроорганізми виявляються вчасно. Але за відсутності достатнього надходження вітаміну Д запаси організму виснажуються.

Чи можемо ми самі синтезувати речовину? Так, якщо гулятимемо в період з 7 до 9 ранку в сонячну погоду без засобів із СПФ фактором. У більшості людей, які не дотримуються цих рекомендацій, виявляється дефіцит вітаміну Д за аналізами. Для його заповнення потрібно відкоригувати дієту та почати приймати вітамін Д, такий як наприклад «Олідетрим». Добавка підходить для дітей від народження, йде у дозуваннях 600, 1000, 2000 та 4000 МО.

Важливо! Синтез речовини в осінньо-весняну пору року та зимові місяці практично повністю припиняється.

Як саме вітамін Д регулює імунний захист?

Вітамін Д бере участь у боротьбі з бактеріальними та вірусними інфекціями за допомогою різних механізмів. З одного боку, він визначає вироблення антимікробних компонентів, з іншого впливає на цитокінові профілі. Все разом це знижує частоту захворювань, сприяє полегшенню перебігу та швидкому одужанню.

Зв'язок дефіциту вітаміну Д і низького імунітету, а також ряду аутоімунних захворювань багаторазово доведений. Тому до комплексної терапії імунодефіцитних станів рекомендовано включати курс вітаміну. Це допоможе покращити роботу набутого та вродженого імунітету.

Чому важливо правильно підібрати дозування

Щоб досягти помітного підвищення імунітету, потрібно підібрати оптимальне дозування з урахуванням поточного рівня речовини у крові. Діючи навмання, є ризики вибрати надто низьку чи високу дозу. Також іноді необхідно передавати аналізи для контролю показників.

Нестача вітаміну Д при його прийомі в недостатній кількості не дасть виражених терапевтичних або профілактичних результатів, або доведеться проходити тривалий курс. Надлишок речовини викликає проблеми зі здоров'ям – гіперкальцемію, хронічну ниркову недостатність, блювання та нудоту, порушення концентрації уваги. Тому обов'язково зверніться до лікаря за консультацією, і він підбере для вас оптимальне дозування – 600, 1000, 2000 чи 4000 МО. Вітамін Д «Олідетрим» має високий рівень засвоюваності та дає ефективні результати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...