• Головна
  • У Харківській області з території Куп'янського району можуть евакуювати 12 тисяч жителів
17:45, 11 серпня 2023 р.

У Харківській області з території Куп'янського району можуть евакуювати 12 тисяч жителів

У Харківській області з території Куп'янського району можуть евакуювати 12 тисяч жителів

З території Куп'янського району можуть евакуювати близько 12 тисяч жителів. Розглядається примусова евакуація дітей.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов

Враховуючи безпекову ситуацію та наближеність до лінії фронту ухвалено рішення щодо обов'язкової евакуації жителів районного центру та прилеглих населених пунктів.

«Наша мета – повністю убезпечити населення від можливих поранень внаслідок бойових дій. Враховуючи, що ворог активізував свої штурмові дії саме на Куп'янському напрямку, небезпека може загрожувати кожній людині, яка перебуває там», – сказав Олег Синєгубов. 

Начальник ХОВА зауважив, що наразі також обговорюється питання щодо примусової евакуації дітей із населених пунктів Куп'янщини, розташованих у районі бойових дій та поряд із ним. Відповідне рішення має ухвалити Рада оборони області, після чого його мають верифікувати у профільному міністерстві. Зараз у Куп'янську та прилеглих населених пунктах  перебуває близько 800 дітей, плюс – члени їх родин. Розгляд та голосування щодо питання про примусову евакуацію дітей Рада оборони області проведе за готовності всіх необхідних супутніх матеріалів.

«У нас вже є досвід евакуаційної роботи, тому цей процес відбуватиметься чітко й організовано. Маємо у Харкові понад 3500 повністю підготовлених місць розміщення для евакуйованих осіб. За потреби така кількість може бути збільшена до 15 тисяч місць. Крім цього, евакуйованих громадян можуть організовано приймати у Полтавській, Рівненській, Кіровоградській областях, щодо цього є чіткий напрацьований план», – розповів Олег Синєгубов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #Синєгубов #Купʼянськийрайон #евакуація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...