• Головна
  • На Харківщині керівник благодійної організації замість допомоги ЗСУ купив собі позашляховик
11:26, 4 серпня 2023 р.
Надійне джерело

На Харківщині керівник благодійної організації замість допомоги ЗСУ купив собі позашляховик

На Харківщині керівник благодійної організації замість допомоги ЗСУ купив собі позашляховик

У вересні 2022 року трудовим колективом та керівництвом акціонерного товариства було вирішено надати допомогу у вигляді позашляховика «Jeep» одній з військових частин, яка виконує бойові завдання по відбиттю військової агресії російської федерації проти України. Автомобіль планували ввезти з-за кордону в якості гуманітарної допомоги.

Оскільки товариство не має можливості самостійно придбати транспортний засіб з-за кордону, керівництво підприємства звернулось по допомогу до 34-річного голови благодійної організації. Для закупівлі автомобіля на рахунок фонду була надана благодійна допомога у розмірі 253 000 гривень, інформує поліція Харківської області.

Однак чоловік не виконав зобов'язань з придбання транспортного засобу для військової частини, а перевів гроші частинами на власний рахунок та інші карткові рахунки відкриті в різних банках на різних осіб.

Слідчим під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомлено чоловіку про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #поліція #шахрайство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...