• Головна
  • Заробляли мільйони гривень на тиждень: на Харківщині ліквідували масштабну схему виготовлення підроблених документів, - ВІДЕО
Відеосюжет
11:30, 1 серпня 2023 р.

Заробляли мільйони гривень на тиждень: на Харківщині ліквідували масштабну схему виготовлення підроблених документів, - ВІДЕО

Відеосюжет

У Харківській області правоохоронці ліквідували масштабну схему виготовлення та збуту підроблених документів, які видають підрозділи МВС.

Силовики ліквідували масштабну схему виробництва та збуту підроблених документів, які видаються підрозділами системи МВС України. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

Ділки орудували на території п’ятьох областей: Вінницької, Одеської, Львівської, Донецької та Харківської.

Правоохоронці встановили, що злочинний "бізнес" організував 37-річний мешканець Одеської області. До своєї незаконної діяльності він залучив спільників, серед них колишній співробітник міліції, між якими розподілив обов’язки по роботі з клієнтами, виготовлення підробленої продукції та її розповсюдження.

Для "розкрутки бізнесу" фігуранти навіть створили сайт із посиланням на месенджер Телеграм, через який і приймали замовлення. Вартість підробок становила від 8 до 14 тисяч гривень. Серед фальшивок, які можна було придбати у ділків - посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, посвідки на постійне проживання, свідоцтва про закінчення автошколи, паспорт громадянина України.

Після виготовлення підроблених документів ділки відправляли їх у регіони своїм спільникам, які вже напряму здійснювали адресні поштові відправлення замовникам. Як правило, в одному відправленні вони пересилали не менше 100 "пакетів" підроблених документів.

За оперативною інформацією, тиждень злочинного промислу приносив змовникам від 1,5 до 2 мільйонів гривень доходу.

В ході спецоперації силовики одночасно провели у фігурантів 35 санкціонованих обшуків у п’ятьох областях України.

Правоохоронці вилучили велику кількість вже виготовлених документів та заготовок для майбутніх замовлень, печатки з ознаками підробки державних і приватних установ, зокрема і одного з сервісних центрів МВС, майже 90 тисяч доларів і техніку, на якій виготовляли фальшивки.

Дев’ятьох фігурантів затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголосили про підозру за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 та ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Наразі суд вже обрав затриманим запобіжні заходи, а саме: організатору злочинної схеми - тримання під вартою без права внесення застави, двом його спільникам - домашній арешт, а іншим учасникам незаконних оборудок - тримання під вартою із правом внесення застави

Досудове розслідування триває для встановлення інших людей, які можуть бути причетними до діяльності групи. Правоохоронці також відпрацьовують інформацію щодо наявності серед замовників "клієнтів" з РФ та Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#масштабна #схема #підроблені #документи #мвс
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...