• Головна
  • У Харкові планують повністю відновити Північну Салтівку
16:57, 27 липня 2023 р.

У Харкові планують повністю відновити Північну Салтівку

У Харкові планують повністю відновити Північну Салтівку

Міська влада планує відновити постраждалі від обстрілів житлові масиви, зокрема, Північну Салтівку.

Про це в інтерв’ю інтернет-виданню LB live повідомив міський голова Ігор Терехов. Мер нагадав, що до повномасштабного вторгнення там проживало близько 300 тис. осіб. За його словами, майже всі будинки зазнали різного ступеню пошкоджень, але, попри це, там і досі мешкають люди.

«У нас стоїть багато будівельних кранів. Відновлюватимемо масивами, мікрорайонами. Це має економічний сенс, бо люди залишаються, залишається людський потенціал. Вони працюватимуть на підприємствах, що вже діють, і на нових, які будуть відкриватися», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, під час планування майбутнього відновлення міська влада намагається врахувати і людський чинник.

«На кожен будинок ми робимо інструментальну експертизу, яка показує, в якому стані зараз знаходиться його конструктив. Потім - фінансову, щодо доцільності його відновлення. Можливо, краще знести і побудувати новий. І тут є емоційні труднощі, адже кожна сім'я хоче повернутися до свого будинку, на своє місце проживання, бо вони звикли, і там знаходиться їхній дитячий садок, школа, магазин чи місце роботи. Нам потрібно все це враховувати у своїй роботі та розрахунках щодо відновлення міста. Це потужний виклик, з яким ми стикаємося щодня», - розповів Ігор Терехов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #Терехов #ПівнічнаСалтівка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...