• Головна
  • Огляд японської кухні, представленої в Харкові
Офіційно
11:00, 25 липня 2023 р.

Огляд японської кухні, представленої в Харкові

Офіційно

Японська кухня сьогодні шанується у багатьох країнах світу. Суші, локшина, роли та інші різновиди страв Західної Азії продаються на кожному кутку, проте чи у кожному закладі у Харкові вони гідні порівнятися зі справжніми японськими кулінарними шедеврами?

Огляд японської кухні, представленої в Харкові, фото-1

Чим представлена японська кухня у Харкові

У великому Харкові місць посмакувати суші дуже багато і тому доставка суші у Харкові, як і ресторани у різних частинах міста пропонують широкий асортимент японських популярних страв, з якими кожен мешканець має ознайомитися. Відвідуючи ресторан, зверніть увагу на наступні позиції:

  • Суші. Це свята класика японської кухні. Надзвичайно простий рецепт японці зробили таким смачним всього-на-всього коштом поєднання рису, що є центральним інгредієнтом та, як правило, риби. Чому ж саме рис у суші такий смачний у порівнянні з тим, який можна приготувати вдома у каструлі? Для цієї страви використовується спеціальний короткозернистий рис, який майстри кулінари ще обробляють додатково оцтом, цукром та сіллю у певних пропорціях. Завдяки цьому він тримає форму та його смак значно підсилюється. На кульку рису кухарі кладуть рибу, а саме це може бути: лосось, тунець, окунь, ікра оселедця, креветки, мідії, крабове м’ясо, восьминіг тощо. Поширеним інгредієнтом, якому віддають перевагу багато відвідувачів суші-барів – це саме вугор. Для вегетаріанців скоштувати суші також можливо – подаються багато рецептів з овочами: авокадо, морквою, редискою, аспарагусом. При замовленні цієї страви ви ще отримаєте не в залежності від ресторану цілий набір додаткових дрібничок, які варто поєднувати між собою при прийомі цієї східної їжі: кунжут, маринований імбир, васабі (гострий зелений хрін) та обов’язково соєвий соус. Суші, які подаються виключно з рисом та рибою називаються нігірі.
  • Також ви можете знайти у кожному ресторані Харкова роли, що передбачають загорнутий у норі рис з рибою та овочами. Роли рису, які загорнуті таким чином, що рис залишається зовні, а норі зсередини, називаються урамакі. Зазвичай вони оброблюються кунжутом чорним або білим, ікрою. Макі – це роли, які загорнуті в інший бік, тобто з норі зовні та рисом всередині. Ще серед асортименту користуються популярністю темакі – це конусоподібні роли, які наповнюються рисом, овочами та рибою. Сашімі – роли без рису, для особливих шанувальників вишуканого смаку. В ці суші додається тільки риба або морські продукти. Як альтернативу до класичного норі варто спробувати суші-роли наруто, які передбачають обгортку інгредієнтів намоткою з огірка.
  • Окремо варто виділити такий різновид суші, як гункани. Це вишуканий варіант макі-суші, де рис обгортається також норі по класиці, проте формується човником, що дозволяє класти туди багато інгредієнтів. Форма цих суші нагадує військовий корабель, а їх назва так і перекладається. Їх подача не залишить вас байдужими, а як правило, гарна подача – це пів справи до справжньої насолоди стравою.
  • Місо суп – дуже легка традиційна японська трава, яка сподобається кожному. Готується вона дуже просто, проте для справжнього смаку потребує свіжих, якісних інгредієнтів. Цей суп готується на основі рибного або вегетаріанського бульйону, у який додається місо-паста, кубики цибулі, морквини, грибів, бамбукових ростків, за бажанням риби. При подачі додається спеціально підготовлений лист бамбука, який підсмажують та товчуть, щоб розкрити всю глибину його смаку. Ця страва не тільки смачна, але й корисна та поживна.
  • Японські боули – страва, про яку раніше не часто згадували українські кухарі, проте сьогодні вона стрімко набирає популярності. Серед розповсюджених боулів у Харкові можна спробувати донбурі, кацу-дон, гю-дон, оюако-дон, рамен-боул, ча-хан та інші. Ця страва перекладається як «глибока тарілка» та подається у відповідній посудині. Наповнення у неї, в залежності від обраного різновиду, буде відрізнятися, проте зазвичай складається з набору овочів, риби, морепродуктів, яйця, локшини або рису. Боули цікаво обирати, адже в деяких ресторанах міста можна самостійно обирати інгредієнти у тарілку.

Коли ми кажемо про різноманіття цих страв – це дійсно не жарт. Адже варіацій, з якими можуть бути подані суші або інша японська популярна страва безліч. Ви можете змішувати інгредієнти, додавати тощо. Проте майстри вже давно визначили ідеальні поєднання інгредієнтів, тому можна довіритися кухарям ресторанів.

Де замовити суші у Харкові

Огляд японської кухні, представленої в Харкові, фото-2

Суші – це доволі проста страва, як ви вже могли помітити, але ціни на них у закладах можуть значно змінюватися. Якщо ви переслідуєте мету зекономити, перед вами відчиняється простір варіантів з дешевими закладами, такими як Мафія, Золота Рибка, Суші Майстер. Проте якщо ви хочете насолодитися справжнім вишуканим смаком японської кухні, яка не відрізняється від оригіналу, тоді не пошкодуйте на цей досвід грошей та відвідайте Япошку! Цей заклад пропонує широкий асортимент страв не тільки шаблонних, але й сюрпризи від шеф-кухаря. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#доставка суші у Харкові #Япошка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...