• Головна
  • Терехов розповів про п'ять пілотних проєктів відновлення Харкова
10:44, 21 червня 2023 р.

Терехов розповів про п'ять пілотних проєктів відновлення Харкова

Терехов розповів про п'ять пілотних проєктів відновлення Харкова

Харківський міський голова Ігор Терехов обговорив механізми ефективного залучення громади до проєктів відновлення міста та залучення інвестицій на їх реалізацію у Великій Британії.

У заході взяли участь віце-прем'єр-міністр України Олександр Кубраков та помічник Генерального секретаря ООН Деніз Браун. Мер Харкова озвучив п'ять пілотних проєктів, над якими працюють у рамках створення нового Генерального плану розвитку міста.

За його словами, перший проєкт - це «Спадщина», і його мета - відновити центральну частину міста.

«Ми хочемо перетворити площу Свободи на зручний громадський простір, центральну вулицю міста - на зелену пішохідну вулицю з велосипедним рухом. Також у місті будуть створені пішохідні райони», - зазначив Ігор Терехов.

Мер повідомив, що мета другого проєкту - «Промисловість» - полягає в тому, щоб побудувати сучасний, екологічно чистий завод, пов'язаний з енергетичною галуззю, на території одного з колишніх підприємств. Проєкт «Житло» передбачає будівництво енергоефективних, автономних та безпечних будівель, а проєкт «Наукове сусідство» - створення сучасного багатофункціонального району на території колишнього ринку.

«Це буде науковий парк з лабораторіями, житловими будинками, магазинами, інфраструктурою для відпочинку, спрямований на розвиток молоді, стартапів, IT-галузі. Сам ринок теж буде збережений, але у меншому вигляді», - наголосив мер Харкова.

Також Ігор Терехов повідомив, що у рамках проєкту «Річки» в місті створять сучасні зони відпочинку, пішохідні та велодоріжки.

Нагадаємо, що у створенні нового Генплану розвитку Харкова бере участь команда британського архітектора Нормана Фостера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #Терехов #відновлення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...