• Головна
  • На Харківщині фермер заманював людей у рабство, - ФОТО
17:18, 17 червня 2023 р.
Надійне джерело

На Харківщині фермер заманював людей у рабство, - ФОТО

На Харківщині фермер заманював людей у рабство, - ФОТО

Зловмисник обіцяв офіційне працевлаштування, нормований робочий день 8 годин, високу заробітну плату, гідні умови проживання та триразове харчування на його власному фермерському господарстві, однак обіцянок не виконував. У разі відмови працівників працювати, чоловік застосовував фізичну силу.

57-річний власник фермерського господарства на ринках, залізничних і автомобільних вокзалах Харківської області обманом вербував людей, які знаходились в уразливому стані. Переважно це були біженці, які у зв’язку військовою агресією рф були вимушені залишити свої домівки та не мали засобів для існування. Також чоловік розміщував оголошення про працевлаштування в інтернеті та вказував свій контактний телефон, повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

На Харківщині фермер заманював людей у рабство, - ФОТО, фото-1

Зловмисник обіцяв офіційне працевлаштування, нормований робочий день 8 годин, високу заробітну плату, гідні умови проживання та триразове харчування на його власному фермерському господарстві. Потрапляючи до вказаного фермерського господарства, люди були дезорієнтовані. Власник господарства забирав у громадян документи та мобільні телефони, а також не виконував обіцянок по оплаті, працевлаштуванню та умовах праці. Фактично робочий день складав понад 14 годин, умови проживання не відповідали санітарним нормам, а харчування не вистачало для мінімальних потреб людини та для виконання робіт, які визначались зловмисником. У разі відмови працівників працювати, зловмисник застосовував фізичну силу.

16 червня оперативники Управління міграційної поліції разом зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області із залученням представників Управляння інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управляння Державної служби України з питань праці та працівників СЕС та під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури провели обшуки на фермерстві та за місцем мешкання зловмисника.

В ході обшуків вилучені телефони, документи, блокноти з чорновими записами, трудові книжки, свідоцтва про реєстрацію, банківські картки.

Виявлено 7 постраждалих від торгівлі людьми, з них 6 чоловіків та 1 жінка.

На Харківщині фермер заманював людей у рабство, - ФОТО, фото-2

Вирішується питання повідомлення зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #рабство #фермер #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...