• Головна
  • Виправдовував збройну агресію рф проти України: СБУ повідомила про підозру харків'янину
13:21, 3 травня 2023 р.

Виправдовував збройну агресію рф проти України: СБУ повідомила про підозру харків'янину

Виправдовував збройну агресію рф проти України: СБУ повідомила про підозру харків'янину

Контррозвідка Служби безпеки України викрила ще одного активного прихильника "руського миру" на Харківщині.

Ним виявився 37-річний мешканець Харківської області, який раніше постійно проживав у Волноваському районі Донеччини, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, у минулому році зловмисник неодноразово розміщував на власній сторінці у мережі "Фейсбук" відеоролики з виправдовуванням збройної агресії росії проти України та із глорифікацією її учасників.

У цих роликах містилися брехливі наративи кремлівської пропаганди про нібито рятівну місію росії стосовно України, а також схвалювалися дії російських військовослужбовців та учасників незаконних збройних формувань держави-агресора.

Ініційована СБУ комплексна судова психолого-лінгвістична експертиза мовлення підтвердила незаконність дій ворожого агітатора.

Слідчі Служби безпеки повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 та 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинене повторно).

Наразі йому обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...