• Головна
  • Швейцарський військовий експерт: росія програє війну у жовтні
17:02, 17 березня 2023 р.
Надійне джерело

Швейцарський військовий експерт: росія програє війну у жовтні

Швейцарський військовий експерт: росія програє війну у жовтні

Військовий експерт співробітник військової академії Швейцарської вищої технічної школи Цюріха Маркус Койпп вважає, що війна може закінчитися до жовтня через те, що Росія не зможе заповнювати запаси зброї.

Про це він заявив в інтерв'ю T-Online, пише "Укррудпром".

“Війна, мабуть, закінчиться у жовтні.До такого висновку я приходжу на основі простих розрахунків, співвідносячи запаси танків та іншої бойової техніки у Росії до війни із втратами.У мене також склалося враження, що російські запаси вкрай завищені: багато зброї належать до 1950-х та 1960-х років, що добре виглядає на папері, але не має жодної практичної цінності”, — сказав Койпп.

Експерт вважає, що українське керівництво чинить правильно, продовжуючи обороняти Бахмут.На його думку, бої за місто пов'язують велику кількість російських військ, при цьому за рахунок боїв Україні вдається зберегти свої резерви, необхідні для майбутнього наступу.Крім того, Койпп вважає, що чим більше Київ наголошує на важливості Бахмута, тим наполегливіше російська сторона хоче його завоювати.

"Росія трапляється на прийом", - вважає аналітик.“На даний момент російські втрати приблизно у шість разів вищі, ніж в України.Якщо ці відносини зміняться на користь російської сторони, українські війська відступлять”, — стверджує Койпп.

Він наголошує, що високі втрати під Бахмутом та Вугледаром наближають поразку Росії.На думку аналітика, Росія не має можливості піти ва-банк на якійсь одній ділянці фронту.“Я не думаю, що це можливо.Росія — це велике потьомкінське село, яке успішно обдурило Захід, змусивши його повірити у свою силу та могутність», — сказав він.

З аналізом Койппа погодився Бен Ходжес, колишній командувач армії США в Європі, який раніше вже виступав із заявами, що війна може закінчитися цього року."Російська армія виснажується з такою швидкістю, що може розвалитися до кінця цього року, якщо Захід вчасно виконає свої обіцянки", - написав він у твіттері.

Думка Койпа розходиться з позицією багатьох військових аналітиків, які вважають, що війна може затягтися на роки.Крім того, західні країни з початку року закликають керівництво України переключити увагу з боїв за Бахмут на Донеччині на підготовку нового наступу.The Washington Post цього тижня писала, що у ЗСУ, зокрема, через втрати під Бахмутом може не вистачити сил для масштабного наступу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Україна #росія #війна #Бахмут
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...