• Головна
  • Як приймати оплату карткою у магазині на рахунок для ФОП: налаштовуємо еквайринг
Новини компаній
18:11, 14 березня 2023 р.

Як приймати оплату карткою у магазині на рахунок для ФОП: налаштовуємо еквайринг

Новини компаній

4u6Rc2Cfzhx3alzvhm642I6hMXzfQ_AZNZJbAKHO2DdZRM9zk6AKoGzPsCg8QL_yy_oybHG5e3nnCJVaytDghUNhZlOCPfVoE29JxR8DFwtVhk83Y8i5m3t8brN7BVBK-WqBQFj-LUMppVJJWoWoOpw

Щоб надати клієнтам можливість розрахуватися карткою у вашому магазині, потрібно встановити POS-термінал – пристрій, який зчитує картки і перенаправляє кошти покупця на ваш підприємницький рахунок.

Це відбувається за допомогою правильно налаштованого еквайрингу – процесу прийому платежів у безготівковій формі. Що для цього потрібно зробити підприємцеві? Для початку відкрити рахунок для ФОП онлайн. Про подальші кроки нам розповіли експерти Райффайзен Банку.

Оформлення банківського рахунку ФОП

Для отримання оплат за товар ФОПу необхідний окремий підприємницький рахунок. Приймати оплату від клієнтів на особисту картку під час ведення підприємницької діяльності заборонено. Відкрити бізнес-рахунок можна у банку, якому ви довіряєте та який надає необхідні вам супутні послуги. 

Для прикладу, бізнес-клієнти Райф-банку отримують доступ до власних рахунків 24/7 через інтернет-банкінг Raiffeisen Business Online. 

Далі підключаємо до наявного рахунку еквайринг.

Можливості еквайрингу для бізнесу

Головна перевага - прийом оплат карткою, а не лише готівкою. Клієнт може прикласти до термінала картку, смартфон, “розумний” годинник і гроші з його картки на ваш рахунок перейдуть за 5 секунд. 

Це дозволяє заощадити купу часу на перерахунок готівки та видачу решти, а також унеможливлює людський фактор - прийняття фальшивих купюр, неправильно порахована решта через неуважність або поспіх тощо.

За кожну таку транзакцію списується комісія банку за еквайринг - трохи більше ніж 1% від суми (залежить від банку та його умов). За це бізнес отримує цілодобову технічну підтримку фінустанови, а також може приймати оплату з різних платіжних карток, в тому числі емітованих в інших країнах. Також потрібно сплачувати абонплату за кожну точку, де встановлено такий термінал.

Що таке термінал у смартфоні та у чому його переваги

Для зручності прийому платежів та щоб заощадити гроші на встановленні POS-термінала, підприємець може налаштувати термінал в смартфоні з NFC. Потрібно придбати смартфон з необхідними технічними характеристиками (ОС версії 10.0, функція NFC), залишити заявку на сайті банку та підписати з установою договір на прийом платежів. Після погодження умов встановити додаток на телефон.

Технологія NFC дозволяє оплачувати товар, просто приклавши смартфон до термінала, у цьому випадку - до смартфона продавця. Далі підтвердити транзакцію відбитком пальця, паролем чи обличчям. Вітаємо, ваш платіж успішний! Зручно, що телефон завжди під рукою й не займає місця на касі.

Яким чином приймати безготівкову оплату (встановити класичний термінал або POS-термінал у смартфоні) вирішувати підприємцеві. Наявність термінала значно заощаджує час на обслуговування клієнта та робить оплату безпечнішою, тож не затягуйте з підключенням еквайрингу, якщо маєте свій офлайн-магазин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Raiffeisen #Райффайзен
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...