• Головна
  • Жадан презентував у Нью-йорку мюзикл про Харків Леся Курбаса
11:24, 14 березня 2023 р.
Надійне джерело

Жадан презентував у Нью-йорку мюзикл про Харків Леся Курбаса

Жадан презентував у Нью-йорку мюзикл про Харків Леся Курбаса

11-12 березня у Нью-Йорку пройшли прем’єрні покази втраченого авангардного джаз-мюзиклу режисера Леся Курбаса «Радіо 477», вірші до якого написав поет Сергій Жадан.

Вистава, у якій представлена атмосфера Харкова 1920-х, пройшла англійською мовою в театрі La MaMa на Мангеттені. За словами керівниці мистецької групи “Яра” та дослідниці творчості Курбаса Вірляни Ткач, «Радіо 477» поставив харківський театр «Березіль» у 1929 році. Вистава вважався втраченою, адже всі матеріали щодо неї зникли під час сталінських репресій. Утім дослідниця знайшла у харківських архівах копію партитури для диригента, на основі якої композитор Ентоні Коулман написав музику до мюзиклу, пише Lb.ua.

Після вистави Жадан читав свої вірші українською, а їх англійські переклади – американський поет Реджинальд Двейн Беттс. Також на прем’єрі були присутні фронтмен панк-рок-группы Gogol Bordello Юджин Гудзь та американський історик, що спеціалізується на історії України,Тімоті Снайдер.

Під час перебування у Нью-Йорку Сергій Жадан також провів аукціон, на якому продав бойові прапори добровольчого формування «Хартія» з підписами бійців за 2100 доларів за кожен, а також свої книжки з підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за 1100 і 1150 доларів. За словами поета, головною метою його двотижневої поїздки до США було зібрати якомога більше коштів для підтримки української армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Жадан #Харків #Нью-йорк #мюзікл #Курбас
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...