• Головна
  • Ідеолог “ХНР” сепаратист Алтухін отримав у окупантів посаду “міністра промисловості та торгівлі військово-цивільної адміністрації" Харківської області
11:04, 18 січня 2023 р.

Ідеолог “ХНР” сепаратист Алтухін отримав у окупантів посаду “міністра промисловості та торгівлі військово-цивільної адміністрації" Харківської області

Ідеолог “ХНР” в 2014 році Юрій Апухтін зайняв “посаду” так званого “міністра” в російській окупаційній владіІ.

Про це повідомила громадська організація «Харківський антикорупційний центр».

"З пропагандистських російських телеграм-каналів та ЗМІ вдалось дізнатись, що “посаду” так званого “міністра промисловості та торгівлі військово-цивільної адміністрації Харківської області” займає Юрій Апухтін", - йдеться у повідомленні.

Ідеолог “ХНР” сепаратист Алтухін отримав у окупантів посаду “міністра промисловості та торгівлі військово-цивільної адміністрації" Харківс..., фото-1

Також пропагандисти з росії повідомляли, що Апухтін є так званим “керівником групи з надання гуманітарної допомоги” мешканцям Харківської області, які виїхали до росії.

Ідеолог “ХНР” сепаратист Алтухін отримав у окупантів посаду “міністра промисловості та торгівлі військово-цивільної адміністрації" Харківс..., фото-2

Апухтін відомий тим, що був одним з лідерів сепаратистського руху та так званого “антимайдану” у Харкові в 2014 році, одним з ініціаторів проголошення так званої “Харківської народної республіки” та лідером забороненого руху “Юго-Восток”.

Юрій Апухтін ніколи не приховував своїх симпатій до росії та російської мови. Він був постійним учасником на підтримку всього російського ще задовго до початку так званої “русской весны”. Був одним з співзасновників проросійської громадської організації "Великая Русь". Але Апухтін все ж таки був широко відомий лише в досить вузьких колах. Як виняток – його поява в 2010 році в новинах як противника встановлення меморіальної дошки предстоятелю УГКЦ Йосипу Сліпому. Тоді він звернувся до суду, щоб дошку прибрали.

23 травня 2017 року Київський районний суд Харкова визнав винним Апухтіна в організації масових заворушень у квітні 2014 року біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації і засудив його до шести років позбавлення волі.

Прокуратура тоді довела в суді, що він був організатором масових заворушень в квітні 2014 року у будівлі ХОДА. Згідно з повідомленням суду, він неодноразово публічно закликав до зміни конституційного ладу, невизнання діючої державної влади, створення так званої “Харківської народної республіки” і так званої “Конституції ХНР”.

За даними суду, Апухтін був одним з ініціаторів по проведенню в Харкові “референдуму” з питань федералізації – створення так званої “Південно-Східної автономії від Одеси до Харкова”, який планувався в травні 2014 року, проте він не відбувся.

Варто зазначити, що у серпні 2014-го Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури міста про заборону діяльності «Юго-Востока».

А вже в грудні 2017 року Апеляційний суд Харківської області Апухтіна  звільнив з-під варти в залі суду, скасувавши вирок Київського районного суду Харкова в частині засудження Апухтіна за статтею про «дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади». Після цього лідер «Юго-Востока» вважається засудженим до п’яти років позбавлення волі лише за статтею про «масові заворушення», що дозволило йому вийти за “законом Савченко”.

Термін перебування Апухтіна в СІЗО (30 квітня – 7 травня 2014 року, і від 19 грудня 2014 року до 23 травня 2017-го) суд зарахував у строк відбування покарання за формулою «день за два».

Варто відзначити, що одразу після закінчення зачитування рішення колегією суддів в апеляції, Апухтін прокричав в бік проукраїнських активістів: “Смерть украм”.

Тоді ж, в грудні 2017 року, Апухтіна помітили серед трьох сотень сепаратистів, привезених для передачі на територію ОРДЛО.

Ідеолог “ХНР” сепаратист Алтухін отримав у окупантів посаду “міністра промисловості та торгівлі військово-цивільної адміністрації" Харківс..., фото-3
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборантАлтухін #окупація #Харківськаобласть #"міністр"
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...