Новини компаній
14:01, 28 грудня 2022 р.

Сучасні методи психології

Новини компаній

Екзистенційна психологія – метод, що ґрунтується на філософії. По суті він вказує на те, що всі люди існують у світі, в якому є багато неправильного і безглуздого. Людина має знайти сенс життя, незважаючи на те, з якими труднощами вона може зіткнутися. Пацієнти, які вибрали цей метод, йдуть назустріч тому, чого не можна уникнути. Філософія життя лягла в основу екзистенційної терапії. Вона ґрунтується на існуванні людини, і виявляє те, як вона справлятиметься з різними питаннями про сенс життя, самотність та інше.

Сучасні методи психології, фото-1

Завдання терапії

Екзистенційна психологія дозволяє розглянути особистість людини, а не те, з якими симптомами вона прийшла. Усвідомлення людини робить її існування осмисленим. Особлива увага приділяється переживанням, оскільки вони можуть зашкодити майбутньому життю пацієнта. Терапія звертає увагу на тривогу і проводить її аналіз, щоб зрозуміти, чи є тривожний розлад. Питанням про тривогу займався Фромм. Виходячи з його робіт можна говорити про те, що нормальна тривога може бути у кожного, тому що вона з'являється недарма, і є реальна загроза.

По суті є її джерело, але якщо вплинути на ситуацію, то можна отримати з неї користь. Також є невротична тривога, яка викликає неправильне мислення, тобто панічні атаки. Людина, яка від неї страждає, думає тільки про майбутнє, і вигадує його негативні сценарії, оскільки вона не може нормально сприймати реальність. Екзистенційна терапія дозволить їй знайти проблему і позбутися її, тому якість життя покращиться.

Як відбувається сеанс?

Фахівець зможе знайти підхід до кожного пацієнта та підлаштуватися під нього. Усі сеанси проводяться, виходячи з діалогу з пацієнтом. Основними питаннями, що розглядаються є:

  • Сенс існування;
  • Вирішення питання про те, чому існування людини є цінним;
  • Навчання правильності прийняття рішень;
  • Розмови про смерть та про те, як думки про неї впливають на життя;

Під час спілкування лікар зможе виявити страхи пацієнта і допомогти йому розібратися з ними. Тривога буде проходити, якщо знайти правильний підхід. На сеансі, пацієнт може почати переживати, оскільки він осмислюватиме життя, і намагатиметься зрозуміти, навіщо воно йому потрібне. Психологічна робота з мисленням дозволить зрозуміти, що треба брати на себе відповідальність, і що тривожність не має жодного сенсу.

Хто вигадав методику?

Екзистенційна терапія дозволяє зрозуміти сенс життя, знайти своє призначення і навчитися приймати відповідальність. Вона виникла у 20 столітті як окремий напрям філософії та психології. Її засновником вважається Серен К'єркегор. Він написав книгу про сенс тривоги, в якій спирався на свої думки. Поступово метод розвивався, але його суть не змінювалася. Багато пацієнтів вже пройшли терапію і змогли відзначити позитивний результат.

Спілкування з психотерапевтом

Ви хочете знайти сенс життя? У вас багато питань? Тоді ви можете отримати допомогу спеціалістів, звернувшись до Rozmova. Різні психотерапевти і підходи допоможуть вам розібратися в собі, і досягти поставленого результату. Не варто відкладати звернення, оскільки проблема може розвиватись. Знайшовши відповіді на запитання, ви зможете змінити своє життя і навчитись мислити по-іншому. Кількість сеансів буде відрізнятися, оскільки це рішення ухвалюється фахівцем. Для досягнення позитивного результату потрібно підібрати лікаря, з яким вам буде комфортно працювати. Ви повинні довіряти йому, щоб мати можливість вирішити усі питання. Знайдіть свої приховані думки, знайдіть відповіді на запитання та змінить життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...