• Головна
  • Спроба ліквідації ЗСУ начальника Генштабу росії на Харківщині: Арестович розповів, як вдалося врятуватися Герасимову
10:36, 19 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Спроба ліквідації ЗСУ начальника Генштабу росії на Харківщині: Арестович розповів, як вдалося врятуватися Герасимову

Спроба ліквідації ЗСУ начальника Генштабу росії на Харківщині: Арестович розповів, як вдалося врятуватися Герасимову

Влада США просила українських військових не вбивати начальника Генштабу росії генерала Валерія Герасимова під час його візиту на окуповану частину Харківщини у квітні 2022 року.

Як пише The New York Times, поїздка Герасимова мала стати таємницею, проте американська розвідка дізналася про неї.Вашингтон не хотів ділитися з Києвом інформацією про візит, на ЗСУ все одно довідалися про плани російського генерала.У США були проти можливої операції ЗСУ з ліквідації Герасимова під час візиту на окуповану частину України та попросили скасувати напад.

«Ми попросили їх не робити цього.Ми сказали: "Гей, це вже занадто"», - заявив високопоставлений американський чиновник.Проте прохання Вашингтона дійшло українських військових надто пізно: вони вже почали атаку на позиції, де знаходився генерал.Внаслідок потужного удару ЗСУ загинули десятки окупантів, але Герасимов не постраждав.Після цього російські воєначальники почали рідше приїжджати на фронт.

Радник глави офісу президента України Олексій Арестович в ефірі YouTube-каналу «Фейгін Live» підтвердив, що Герасимов був метою українських військових, коли у другій половині квітня чи травні відвідував місто Ізюм у Харківській області.

«При всій повазі до The New York Times зазвичай Збройні сили України не питають, чи можна їм стріляти чи не можна?Стріляють.Можливо, американці знали, де він знаходиться.Головна думка в цій інформації, що американці вирішували передавати українцям інформацію про візит Герасимова до українців.Сумніви були таки ескалація.Яка ескалація мені не зовсім зрозуміла.Ну допустимо ескалація.

Наші військові від початку війни і політичне керівництво вони без сантиментів.Є ціль і все.Били ми високим російським начальникам, які зайшли на нашу територію і били не раз.Давай відкрию страшну таємницю.Герасимов був у Ізюмі, і ми били по Герасимову», - сказав Арестович.

Спроба ліквідації начальника російського Генштабу відбулася приблизно у другій половині квітня – у травні.«Ми накрили штаб, де він був, рознесли його до чортової матері весь, у нуль.Там загинуло і без Герасимова достатньо старших офіцерів охорони.Герасимов встиг від'їхати трохи раніше», - додав позаштатний радник офісу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Герасимов #Харківщина #Ізюм #Арестович
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...