• Головна
  • Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО
ТОП від 057
13:00, 23 грудня 2022 р.

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО

ТОП від 057
Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО

Десять небанальних страв для новорічного столу.

Новий Рік майже неможливо уявити без святкового столу. Більшість харків'ян на новорічну ніч готує вже звичні для всіх страви: "Олів'є", "Оселедець під шубою", холодець або пюре із м'ясом. Однак своє меню завжди можна урізноманітнити.

Редакція сайту 057 розповідає рецепти 10 незвичайних страв на Новий Рік.

Закуска "Дід Мороз"

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-1

Що потрібно для приготування:

  • помідори середнього розміру - 3 штуки;
  • сир твердий - 150 грам;
  • часник - 2 зубчики;
  • майонез - 2 столові ложки;
  • перець чорний горошком - 6 штук;
  • перець червоний горошком - 3 штуки;
  • сіль - за смаком.

Як приготувати:

  • перевертаємо помідори так, щоб вони стійко розташовувалися на тарілці, і зрізуємо з них "кришечки";
  • виймаємо чайною ложкою з помідорів м'якоть, щоб вийшли "бочки";
  • натираємо сир на дрібній терці;
  • спресовуємо в сир очищені зубчики часнику;
  • додаємо 1 столову ложку майонезу і перемішуємо сир із часником та майонезом;
  • заповнюємо сирною начинкою помідорні "бочки" і намагаємося робити це "з гіркою";
  • вирізаємо із помідорів трикутні шматочки, щоб майонезні "бороди" трималися на закусці;
  • накриваємо фаршировані помідори із сиром зрізаними "кришечками";
  • малюємо майонезом "бороди" майбутнім "Дідам Морозам";
  • робимо їм "обличчя", вставляючи по дві горошини чорного перцю і горошину червоного перцю;
  • подаємо до новорічного столу закуску "Дід Мороз".

Салат "Кролик"

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-2

Що потрібно для приготування:

  • шинка - 260 грам;
  • рис - 160 грам;
  • кукурудза консервована - 150 грам;
  • яйця - 4 штуки;
  • цибуля ріпчаста - 60 грам;
  • огірок - 30 грам;
  • кріп свіжий - 1 пучок;
  • майонез - 80 грам;
  • Сіль - 1/2 чайної ложки;
  • перець чорний мелений - 1 щіпка;
  • сир твердий - 300 грам;
  • маслини без кісточок - 1 штука;
  • зелень свіжа - кілька гілочок;
  • морква - кілька скибочок.

Як приготувати:

  • промиваємо рис 4-5 разів до прозорої води;
  • викладаємо рис у каструлю та заливаємо водою з розрахунку на одну частину рису дві частини води;
  • ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння;
  • зменшуємо вогонь до мінімуму після закипання, солимо та варимо рис до готовності;
  • даємо трохи охолонути готовому рису;
  • відварюємо яйця в круту і остуджуємо у холодній воді;
  • очищаємо варені яйця від шкаралупи та натираємо на великій терці;
  • нарізаємо дрібними кубиками шинку;
  • очищаємо та нарізаємо дрібними кубиками цибулю;
  • нарізаємо дрібними кубиками огірок;
  • відправляємо в глибокий посуд яйця, шинку, огірок та цибулю;
  • підготовлюємо консервовану кукурудзу без рідини;
  • нарізаємо дрібно свіжий кріп;
  • додаємо рис, кріп та кукурудзу у салатник до підготовлених інгредієнтів;
  • заправляємо салат майонезом, перчимо і за бажанням солимо, а потім перемішуємо салат;
  • викладаємо салат на плоску тарілку, формуючи тулуб та голову кролика;
  • натираємо сир на дрібній терці, але залишаємо кілька скибочок, щоб з них вирізати вуха кролика та інші елементи декору, наприклад, зірочки;
  • покриваємо натертим сиром об'ємну фігурку кролика;
  • вирізаємо з шинки елементи для прикраси салату: зі скибочки вирізаємо вуха, які за розміром повинні бути трохи меншими, ніж сирні; вирізаємо дві смужки шириною 1 сантиметр та довжиною 8-9 сантиметрів залежно від розміру шиї кролика; вирізаємо зірку;
  • з'єднуємо сирні та шинкові вушка, прикріплюємо зубочистки до основи вух по центру, а також вирізаємо з шинки невеликий трикутник, що буде носом кролика;
  • викладаємо дві смужки шинки на шию кролика, з'єднуємо в центрі, прикріпляємо з одного боку смужки зірочку і встановлюємо вуха;
  • розрізаємо маслину навпіл, прикріплюємо очі до голови кролика, з трикутника шинки робимо ніс і викладаємо зелень довкола кролика;
  • подаємо до новорічного столу салат "Кролик".

Запечені свинячі реберця в кавовому маринаді

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-3

Що потрібно для приготування:

  • свинячі реберця - 800 грам;
  • цибуля ріпчаста - 120 грам;
  • кетчуп томатний гострий - 130 грам;
  • кава натуральна мелена - 3 чайні ложки;
  • цукор - 45 грам;
  • соєвий соус - 30 мілілітрів;
  • оцет винний - 20 мілілітрів;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Як приготувати:

  • змішуємо каву та воду в невеликому сотейнику і ставимо на нагрівання;
  • доводимо каву до кипіння та знімаємо з вогню;
  • проціджуємо каву і злегка остуджуємо;
  • промиваємо реберця і обсушуємо паперовим рушником;
  • розрізаємо реберця по кісточках, посипаємо їх сіллю та перцем;
  • очищаємо цибулю і нарізаємо її невеликими кубиками;
  • з'єднуємо цибулю, каву, соєвий соус, цукор, винний оцет та кетчуп у глибокій мисці, після чого перемішуємо;
  • занурюємо реберця у цю суміш;
  • накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в холодильник щонайменше на 3 години для маринування;
  • включаємо духовку для розігріву до 180 градусів за 20-30 хвилин до закінчення маринування реберець;
  • перекладаємо реберця у форму для запікання;
  • накриваємо форму фольгою, відправляємо у розігріту духовку і запікаємо реберця 1 годину;
  • знімаємо фольгу після запікання і змащуємо реберця соком з форми;
  • повертаємо реберця в духовку і запікаємо ще 15-20 хвилин до рум'яності;
  • подаємо до новорічного столу запечені свинячі реберця в кавовому маринаді.

Закуска "Грибні пеньки"

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-4

Що потрібно для приготування:

  • багет свіжий - 1 штука;
  • гриби печериці - 250 грам;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • перець болгарський - 1 штука;
  • сир твердий - 50-100 грам;
  • олія - 3-4 столові ложки;
  • сіль - за смаком
  • зелень - за смаком.

Як приготувати:

  • подрібнюємо за допомогою ножа цибулю, болгарський перець і свіжі печериці;
  • обсмажуємо овочі та гриби на олії на добре розігрітій сковороді, а також солимо;
  • натираємо сир на терці;
  • нарізаємо багет поперек невеликими шматочками товщиною приблизно 2-2,5 сантиметри і приминаємо м'якуш у середині;
  • розкладаємо гриби з овочами у підготовлені хлібні "пеньки" після того, як начинка приготується і трохи охолоне, а зверху посипаємо тертим сиром;
  • викладаємо на лист практично готову закуску і запікаємо шматочки багету з грибами, овочами та сиром у духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 10 хвилин;
  • прикрашаємо зеленню;
  • подаємо до новорічного столу закуску "Грибні пеньки".

Салат "Гніздо глухаря"

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-5

Що потрібно для приготування:

  • куряча грудка варена - 400 грам;
  • шинка - 100 грам;
  • білки варених яєць - 4 штуки;
  • гриби печериці мариновані - 700 грам;
  • сир твердий - 50 грам;
  • майонез - 2-3 столові ложки;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • салат зелений - кілька листків;
  • плавлені сирки - 2 штуки;
  • варені жовтки - 4 штуки;
  • зелень кропу - за смаком;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • майонез - 1 столова ложка;
  • картопля - 3 штуки;
  • рослинна олія - для фритюру.

Як приготувати:

  • нарізаємо дрібними кубиками курячу грудку і шинку;
  • натираємо білки та сир на великій терці;
  • нарізаємо дрібно гриби;
  • змішуємо все, додаємо майонез, солимо і перчимо;
  • вимиваємо та висушуємо листя салату;
  • продавлюємо часник через прес;
  • натираємо сирки та жовтки на дрібній терці;
  • нарізаємо дрібно кріп;
  • змішуємо все, додаємо майонез, перчимо і солимо, а потім з цієї суміші робимо кілька "яєць";
  • очищаємо картоплю, нарізаємо її дрібною соломкою та смажимо у фритюрі;
  • солимо і перчимо готову картоплю;
  • викладаємо листя салату на дно тарілки;
  • викладаємо на листя салату м'ясний салат, а з картоплі робимо "гніздо";
  • викладаємо сиркові "яйця" у "гніздо";
  • подаємо до новорічного столу салат "Гніздо глухаря".

Голубці з пекінської капусти з індичим фаршем

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-6

Що потрібно для приготування:

  • капуста пекінська - 1 штука;
  • грудка індички - 600 грам;
  • рис - 100 грам;
  • цибуля ріпчаста - 3 штуки;
  • сіль - за смаком;
  • перець - за смаком;
  • відвар капустяний - 250 мілілітрів;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • томат-паста - 70 грам;
  • вершки - 1 столова ложка;
  • олія - 2 столові ложки.

Як приготувати:

  • відварюємо заздалегідь рис у підсоленій воді протягом 15 хвилин, після чого кладемо його на сито;
  • нарізаємо невеликими шматочками грудку індички і перекручуємо їх через м'ясорубку разом із цибулею;
  • змішуємо фарш із рисом, солимо, перчимо і перемішуємо;
  • відокремлюємо капустяні листи і промиваємо кожен під проточною водою. відварюємо листи в окропі 3 хвилини і зрізуємо злегка потовщену частину листа;
  • викладаємо на капустяний лист 1-1,5 столові ложки начинки та згортаємо рулетом, після чого таким чином робимо з усіма капустяними листами і викладаємо голубці на лист;
  • додаємо сіль, цукор, томатну пасту, вершки та олію у капустяний відвар і перемішуємо;
  • заливаємо голубці підготовленою сумішшю;
  • відправляємо голубці у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин;
  • посипаємо голубці подрібненою зеленню;
  • подаємо до новорічного столу голубці з пекінської капусти з індичим фаршем.

Картопляні кошики з оселедцевим "кремом"

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-7

Що потрібно для приготування:

  • картопля - 500 грам;
  • сир твердий - 230 грам;
  • яйце куряче - 1 штука;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний - за смаком;
  • філе оселедця солоного - 100 грам;
  • яблуко - 100 грам;
  • шпинат - 40 грам;
  • ікра для прикраси - за смаком.

Як приготувати:

  • натираємо очищену картоплю на великій терці і віджимаємо зайву рідину;
  • натираємо 70 грам сиру на дрібній терці;
  • додаємо яйце і сир до картоплі;
  • перемішуємо та приправляємо спеціями всі інгредієнти;
  • викладаємо картопляну масу по 1-1,5 столової ложки в силіконові форми для кексів, розподіляючи так, щоб усередині було порожньо;
  • відправляємо у гарячу духовку на 20-30 хвилин і запікаємо при температурі 180-190 градусів;
  • кладемо в миску очищений і нарізаний оселедець, дрібно нарізане яблуко, подрібнений шпинат та сир, після чого пюруємо блендером, перчимо і солимо;
  • відсаджуємо сирно-оселедцеву начинку в охолоджені кошики, використовуючи кондитерський мішок.
  • прикрашаємо картопляні кошики червоною ікрою;
  • подаємо до новорічного столу картопляні кошики з оселедцевим "кремом".

Салат "Козел на городі"

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-8

Що потрібно для приготування:

  • куряче філе - 300 грам;
  • капуста білокачанна - 140 грам;
  • морква - 140 грам;
  • буряк - 140 грам;
  • огірок - 140 грам;
  • картопля - 3 штуки;
  • майонез - 2 столові ложки;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • олія - для смаження.

Як приготувати:

  • нарізаємо куряче філе, солимо, перчимо, додаємо 1 столову ложку рослинної олії і перемішуємо;
  • обсмажуємо філе на сковороді на сильному вогні, часто помішуючи, близько 10 хвилин;
  • висипаємо філе в миску та остуджуємо;
  • шинкуємо капусту, присолюємо і перетираємо злегка руками;
  • натираємо моркву на корейській терці;
  • натираємо буряки;
  • натираємо свіжий огірок;
  • нарізаємо по одній картоплі і смажимо у фритюрі невеликими порціями;
  • викладаємо картоплю на серветку, присолюємо та остуджуємо;
  • викладаємо в центр страви куряче філе, а навколо нього секціями викладаємо овочі;
  • подаємо на новорічний стіл салат "Козел на городі" і поруч ставимо соусник з майонезом.

Курячі нагетси в картопляній шубці

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-9

Що потрібно для приготування:

  • куряче філе - 350 грам;
  • картопля - 370 грам;
  • яєчні білки - 2 штуки;
  • крохмаль картопляний - 50 грам;
  • борошно - 40 грам;
  • приправа для курки - 0,5 чайної ложки;
  • сіль - 0,5 чайної ложки;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • олія - 100-150 мілілітрів.

Як приготувати:

  • промиваємо філе та обсушуємо його паперовими рушниками;
  • нарізаємо філе середніми шматочками завтовшки приблизно 1 сантиметр;
  • перекладаємо філе в глибокий посуд і всипаємо борошно;
  • перемішуємо куряче філе з борошном так, щоб кожен шматочок був покритий;
  • очищаємо картоплю, натираємо її на середній терці і віджимаємо від зайвої вологи;
  • збиваємо яєчні білки до м'яких піків;
  • додаємо картоплю, сіль, перець, приправу для курки та крохмаль у яєчні білки і перемішуємо до однорідної консистенції;
  • обгортаємо обсипані борошном шматочки курячого філе картопляною масою з усіх боків і пальцями притискаємо картоплю до філе;
  • розігріваємо рослинне масло у сковороді в такій кількості, щоб воно покривало нагетси наполовину, і викладаємо їх на сковороду;
  • обсмажуємо нагетси на середньому вогні приблизно по 5 хвилин з кожного боку до золотистого відтінку;
  • викладаємо нагетси на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб забрати надлишки олії;
  • подаємо до новорічного столу курячі нагетси в картопляній шубці.

Желе із шампанського з апельсинами та ананасами

Що приготувати замість звичного "Олів'є". ТОП-10 небанальних страв на Новий Рік, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-10

Що потрібно для приготування:

  • шампанське - 1 пляшка;
  • ананаси консервовані шматочками - 200 грам;
  • апельсин - 180 грам;
  • цукор - 150 грам;
  • желатин швидкорозчинний - 40 грам.

Як приготувати:

  • зливаємо рідину з консервованих ананасів;
  • виливаємо половину пляшки шампанського у ємність і чекаємо, коли вийдуть гази, після чого додаємо желатин і залишаємо на 15 хвилин для набухання;
  • всипаємо цукор і виливаємо шампанське, що залишилося, у каструлю або сотейник з товстим дном;
  • ставимо каструлю/сотейник на вогонь і, помішуючи, варимо 3-4 хвилини до розчинення цукру;
  • з'єднуємо розігріте шампанське з цукром та набряклий желатин, перемішуємо до розчинення желатину і остуджуємо;
  • очищаємо апельсин від шкірки та білих плівок;
  • нарізаємо апельсин шматочками приблизно такого ж розміру, що і ананаси;
  • викладаємо апельсини та шматочки консервованих ананасів у креманки або келихи;
  • заливаємо фрукти остиглим шампанським і відправляємо в холодильник на кілька годин до повного застигання;
  • подаємо до новорічного столу желе із шампанського з апельсинами та ананасами.

Нагадаємо, що редакція сайту 057 розповідала про десять новорічних фільмів, які варто подивитись харків'янам. Детальніше про це читайте тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепти #страви #новий #рік #незвичайні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...