• Головна
  • Колаборанти Харківщини. ТОП затриманих українськими спецслужбами зрадників, - ФОТО
ТОП від 057
17:05, 24 жовтня 2022 р.

Колаборанти Харківщини. ТОП затриманих українськими спецслужбами зрадників, - ФОТО

ТОП від 057
Колаборанти Харківщини. ТОП затриманих українськими спецслужбами зрадників, - ФОТО

П'ять топ-колаборантів, яких затримали українські спецслужби у Харківській області.

З початку повномасштабного вторгнення РФ українським спецслужбам на Харківщині вдалося затримати кілька топ-чиновників, які зрадили Україну і перейшли на бік окупантів. Деякі з них вже отримали вирок, інші - або знаходяться на лаві підсудних, або чекають закінчення досудового розслідування.

Редакція сайту 057 розповідає про п'ять топ-зрадників, яких затримали українські спецслужби у Харківській області.

Мер Південного

Колаборанти Харківщини. ТОП затриманих українськими спецслужбами зрадників, - ФОТО, фото-1

28 лютого у ході спецоперації затримали мера Південного Олександра Брюханова. За даними слідства, Брюханов робив перепони в озброєнні військових формувань задля захисту міста від російських військ. Так, 27 лютого біля клубу в Південному він закликав місцевих жителів не чинити опір окупантам та сказав, що в місті не формуватимуться сили опору, а вогнепальна зброя населенню не видаватиметься.

11 червня мер Південного уклав угоду з прокурором Харківської обласної прокуратури. А вже через десять днів Київський районний суд Харкова визнав Олександра Брюханова винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Йому призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. При цьому суд звільнив Брюханова від призначеного покарання з іспитовим терміном у 2 роки. Суддя також скасувала арешт та звільнила мера Південного з-під варти у залі суду.

Секретар Вільхівської сільської ради

Колаборанти Харківщини. ТОП затриманих українськими спецслужбами зрадників, - ФОТО, фото-2

7 травня затримали секретаря Вільхівської сільської ради Надію Антонову. За даними слідства, Антонова у селі Кутузівка, яке було окуповане росіянами, активно співпрацювала із загарбниками. Секретар Вільхівської сільради, використовуючи свою посаду, надала доступ російським військовим до житлових приміщень будівлі управління державного підприємства і забезпечувала окупантів житлом, що належить місцевим жителям.

Вона надавала рашистам інформацію про мешканців і житлові приміщення, які потім використовувались для розміщення армії РФ, та доводила до населення вказівки від представників країни-агресора, зокрема щодо обов'язкового носіння білих пов'язок.

Селищний голова Старого Салтова

Колаборанти Харківщини. ТОП затриманих українськими спецслужбами зрадників, - ФОТО, фото-3

Того ж дня, 7 травня, затримали селищного голову Старого Салтова Едуарда Коновалова. За даними слідства, Коновалов під час окупації селища перейшов на бік загарбників. Селищний голова провів нараду депутатів і заявив, що допомагатиме російським військам.

Він агітував місцевих жителів сприяти окупантам, надавав військовим Росії приміщення для проживання, забезпечував їх харчуванням, транспортними засобами і так далі.

Перша заступниця мера Вовчанська

Колаборанти Харківщини. ТОП затриманих українськими спецслужбами зрадників, - ФОТО, фото-4

У вересні затримали першу заступницю мера Вовчанська Ольгу Камінську. За даними слідства, Камінська під час окупації міста пішла на співпрацю з російською армією. Перша заступниця мера брала участь у нарадах спільно з окупантами та самопроголошеним "головою тимчасової цивільної адміністрації". Вона забезпечувала росіян харчуванням, допомагала у вирішенні питань щодо їх поселення і надавала технічні засоби для будівництва рашистами фортифікаційних споруд.

Ольга Камінська передавала загарбникам списки патріотично налаштованих мешканців Вовчанська, учасників АТО/ОСС на Донбасі та проукраїнських організацій.

Директор КП "Куп'янський водоканал"

Колаборанти Харківщини. ТОП затриманих українськими спецслужбами зрадників, - ФОТО, фото-5

У жовтні затримали директора комунального підприємства "Куп'янський водоканал" Олександра Гонтара. За даними слідства, Гонтар під час окупації міста працював на російських загарбників. Так, окупаційна влада провела "реорганізацію" українського комунального підприємства. За розпорядженням так званої "адміністрації" його призначили на посаду "виконуючого обов'язки директора" нібито реорганізованого КП.

Олександр Гонтар брав участь у засіданнях та службових нарадах росіян. Крім того Гонтар агітував колишніх працівників водоканалу працювати в "реорганізованому" проросійському підприємстві.

Нагадаємо, що редакція сайту 057 розповідала про найбільш значимі об'єкти, які деколонізували у Харкові під час війни. Детальніше про це читайте тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборанти #зрадники #затримані #харківщина #чиновники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...