• Головна
  • На Харківщині запустили нову газову свердловину
12:28, 21 жовтня 2022 р.
Надійне джерело

На Харківщині запустили нову газову свердловину

На Харківщині запустили нову газову свердловину
АТ "Укргазвидобування" запустило свердловину із добовим дебітом понад 140 тис. кубометрів газу у Харківській області.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко у Фейсбуці.

"Наш власний підрозділ УГВ-Сервіс вперше провів технологічно складну операцію на новій свердловині – три стадії гідророзриву пласта в межах одного виробничого циклу. Завдяки якісній і злагодженій роботі нам вдалося повною мірою розкрити потенціал газоносних горизонтів і запустити на Харківщині свердловину з дебітом понад 140 тис. куб. м газу на добу.

У річному вимірі - це 51 млн куб. м газу, які ми можемо тепер не імпортувати, і це означає, що Україна зекономить 102 млн доларів на імпорті газу тільки завдяки ефективній роботі однієї свердловини

Взагалі, завдяки відданій праці і професійності наших газовиків нам вдалося зберегти обсяг видобутку майже на довоєнному рівні. Падіння, враховуючи всі обставини, мінімальне – 2%. Для порівняння, у приватних компаній цей показник – 11%. Якщо оцінювати цю різницю у річному вимірі, то за умови аналогічного приватним компаніям падіння обсягів видобутку (на 9% більше, ніж є зараз), Україна не доотримала б понад 1 млрд куб м газу, які довелося б імпортувати, а з нинішніми цінами на газ – це майже 2 млрд доларів.", - написав Вітренко.

На Харківщині запустили нову газову свердловину, фото-1

У річному вимірі із цієї свердловини можна видобути 51 млн кубометрів газу, що, за словами Вітренка, допоможе зекономити 102 млн доларів на імпорті "блакитного палива".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #газ #свердловина #Вітренко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...